Odbojkašice Rijeke po treći put pobjednice Memorijala Zdravko Dacijar. Zadranke druge, Split treći!

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkašice Zadra osvojile su drugo mjesto na 3. Memorijalu Zdravko Dacijar odigranom danas u dvorani 4 Športskog centra Višnjik. Prvo mjesto i treću je godinu zaredom osvojila Rijeka, dok je Split završio kao posljednji, treći.

U ugodnoj atmosferi zadarskog Višnjika Zadranke su u prvoj utakmici izgubile od Rijeke iako su bile ravnopravan protivnik sve do samog kraja. Ipak, previše pogrešaka u prijemu i bloku rezultiralo je pobjedom gošći koje su i u drugoj utakmici svladale Split za prvo mjesto na turniru.

U posljednjoj utakmici Zadar je uspio slaviti protiv Splita iako je prvi set otišao na stranu gošći. No, domaće su igračice ipak smogle snage i koncentracije da susret privedu kraju u svoju korist.

“Nama plasman na ovom turniru, iskreno, i nije bio prioritet. Više smo željele da vidimo gdje smo u ovom trenutku što se tiče forme i da se kroz ove dvoje utakmice dodatno uigramo. Ovo je bio prvi put da smo uopće zaigrale u ovoj postavi i na kraju smo zadovoljne s drugim mjestom. Imale smo šansu i pobjediti Rijeku ali nismo u tome uspjeli. No, rezultatom smo na kraju zadovoljne jer i Rijeka i Split su ekipe iz ranga više i nekako je bilo očekivno da jedna od njih na kraju i osvoji turnir.

Što se naše igre tiče, ona je u nekim dijelovima bila jako dobra dok se u nekim vidjela ta neuigranost. Ali to i nije tako čudno s obzirom da je u ekipi puno mladih cura. Treba se opustiti i onda ćemo sigurno biti i puno bolje”, izjavila je nakon utakmice igračica Zadra Vana Mrduljaš.

Vana Mrduljaš

Odbojkašicama Zadra utakmice protiv Rijeke i Splita bile su ujedno i posljednje dvije koje su odigrale pred početak nove sezone u natjecanju Prve lige koju otvaraju idućeg vikenda kod kuće protiv zagrebačke ekipe Don Bosco.

Dodajmo i kako odbojkaši Zadra svoju povratničku sezonu u Super ligu također otvaraju odućeg vikenda kada će u dvorani 4 ŠC Višnjik ugostiti Kitro Varaždin.

REZULTATI

OK Zadar – OK Rijeka 1:2 (15:25, 30:28, 21:25)OK Rijeka – OK Split 2:1 (25:16, 12:25, 25:17)OK Zadar – OK Split 2:1 (15:25, 25:22, 25:19)