18 tra 2024
Odbojkašice Rijeke po treći put pobjednice Memorijala Zdravko Dacijar. Zadranke druge, Split treći!
Uncategorized

Odbojkašice Rijeke po treći put pobjednice Memorijala Zdravko Dacijar. Zadranke druge, Split treći!

Odbojkašice Zadra osvojile su drugo mjesto na 3. Memorijalu Zdravko Dacijar odigranom danas u dvorani 4 Športskog centra Višnjik. Prvo mjesto i treću je godinu zaredom osvojila Rijeka, dok je Split završio kao posljednji, treći.

U ugodnoj atmosferi zadarskog Višnjika Zadranke su u prvoj utakmici izgubile od Rijeke iako su bile ravnopravan protivnik sve do samog kraja. Ipak, previše pogrešaka u prijemu i bloku rezultiralo je pobjedom gošći koje su i u drugoj utakmici svladale Split za prvo mjesto na turniru.

U posljednjoj utakmici Zadar je uspio slaviti protiv Splita iako je prvi set otišao na stranu gošći. No, domaće su igračice ipak smogle snage i koncentracije da susret privedu kraju u svoju korist.

“Nama plasman na ovom turniru, iskreno, i nije bio prioritet. Više smo željele da vidimo gdje smo u ovom trenutku što se tiče forme i da se kroz ove dvoje utakmice dodatno uigramo. Ovo je bio prvi put da smo uopće zaigrale u ovoj postavi i na kraju smo zadovoljne s drugim mjestom. Imale smo šansu i pobjediti Rijeku ali nismo u tome uspjeli. No, rezultatom smo na kraju zadovoljne jer i Rijeka i Split su ekipe iz ranga više i nekako je bilo očekivno da jedna od njih na kraju i osvoji turnir.

Što se naše igre tiče, ona je u nekim dijelovima bila jako dobra dok se u nekim vidjela ta neuigranost. Ali to i nije tako čudno s obzirom da je u ekipi puno mladih cura. Treba se opustiti i onda ćemo sigurno biti i puno bolje”, izjavila je nakon utakmice igračica Zadra Vana Mrduljaš.

Vana Mrduljaš

Odbojkašicama Zadra utakmice protiv Rijeke i Splita bile su ujedno i posljednje dvije koje su odigrale pred početak nove sezone u natjecanju Prve lige koju otvaraju idućeg vikenda kod kuće protiv zagrebačke ekipe Don Bosco.

Dodajmo i kako odbojkaši Zadra svoju povratničku sezonu u Super ligu također otvaraju odućeg vikenda kada će u dvorani 4 ŠC Višnjik ugostiti Kitro Varaždin.

REZULTATI

OK Zadar – OK Rijeka 1:2 (15:25, 30:28, 21:25)OK Rijeka – OK Split 2:1 (25:16, 12:25, 25:17)OK Zadar – OK Split 2:1 (15:25, 25:22, 25:19)