Mandarina Cup 2019: NK Zadar protiv Dinama i Hajduka do tri srebrna odličja u Opuzenu

Vrijeme čitanja: 4 min

Mlađi uzrasti Nogometnog kluba Zadar i NK Abeceda sporta nastupili su na jakom nogometnom turniru za mlađe dobne kategorije “Mandarina cup 2019” u Opuzenu. I to vrlo uspješno.

Turnir je odigran u tri uzrasta, U-9, U-11 i U-13 i NK Zadar je u sve tri kategorije igrao finale te konačnici osvojio tri srebrna odličja. Dodatnu težinu ovom podatku daje činjenica da su Zadrani na drugoj strani u sva tri finala imali najjače hrvatske klubove, Dinamo i Hajduk. Papaline Zadra su igrale protiv “modrih i tijesno su poražene u posljednjim trenucima utakmice rezultatom 1:2. Prethodno su se prošetali kroz grupu svladavši Neretvu, Ljubuški i Međugorje, dok su protiv Širokog Brijega odigrali neriješeno. U Četvrtfinalu su bili bolji od domaćina Neretvanca, a u polufinalu od Talenta iz Dubrovnika. Tek u posljednjim trenucima finala koje je produženo nekoliko minuta primili su gol koji je ujedno značio i pobjedu Dinama. Hvale vrijedan rezultat i nastup koji zaslužuje čestitke.

Malo nedostajalo

  – Odigrali smo dobar turnir, zasluženo došli do finala gdje smo tijesno izgubili od Dinama. To je dobar pokazatelj da se u NK Zadru dobro radi i da imamo kvalitetnu djecu. Još se ne možemo usporediti s našim najvećim klubovima, ponajprije zbog uvjeta rada, odnosno uvjeta za trening jer nemamo niti jedno igralište s umjetnom travom. Finalna utakmica je bila na visokoj razini. Iako su to najmlađi, nije nedostajalo dobrih poteza i oštrih duela. Budućnost može biti lijepa, ali bez kvalitetnih uvjeta to će biti teško i nadam se da će se to što prije promijeniti. Još jednom se pokazalo da je NK Zadar nositelj kvalitete u Zadarskoj županiji i pravi put za mlade igrače – kazao je po završetku turnira  Mario Grgurević , trener papalina NK Zadra.  
 Tići Zadra su poveli u finalu i odlično se držali do poluvremena (1:2), ali su u konačnici Hajduku morali priznati premoć (1:8). Definitivno e momčad splitskih “bilih” imala dužu klupu što su njihovi treneri koristili na način da su radili “hokejaške” izmjene i tako stalno držali visoki ritam. Prethodno su mladi Zadrani dominantno prošli grupnu fazu uvjerljivo pobijedivši Kamen, Ljubuški (b.b.) i Jadran LP.  U polufinalnom dvoboju su svladali Neum, a u polufinalu Talent iz Dubrovnika. U finalu koje je bilo treća utakmica tog dana jednostavno nisu mogli više i vršnjacima iz Hajduka morali su priznati premoć. Barem za sada.  

Budućnost zagarantirana

  – Zadovoljan sam nastupom svojih mladih nogometaša na Mandarina cupu u Opuzenu i osvojenim drugim mjestom. Bili smo vrlo uvjerljivi u svim utakmicama grupne faze, kao i u četvrtfinalu i polufinalu. Više se protiv Hajduka u finalu nije moglo iako smo poveli i dobro parirali u prvom poluvremenu. Međutim, širina njihove klupe na kojoj imaju 16 jednako kvalitetih igrača na kraju je presudila. Nastavljamo raditi i vjerujem da će s ustrajnošću na treninzima ovi dječaci napredovati i ostvariti u budućnosti još puno uspjeha na turnirima – bio je komentar Josipa Bilavera, trenera tića NK Zadra.  

Mlađi pioniri Zadra također su odigrali vrlo dobro finale, čak bi rekli i odlično. Dominirali su u prvom dijelu, ali su tri minute prije kraja utakmice primili prvi pogodak, a nedugo potom i drugi. Nije floskuka kada kažemo da su bili vrlo blizu osvajanju prvog mjesta. Prije toga su igrači Alena Glavića u grupi svladali Neretvanac, Široki Brijeg i Dubrovnik. I to uvjerljivim rezultatima bez primljenog pogotka. U četvrtfinalu su bili bolji od Neretve,a  u polufinalu od Širokog Brijega. 

Žestoki otpor Hajduku i Dinamu

U svakom slučaju sam zadovoljan nastupom u Opuzenu, odigrali smo vrlo dobar turnir i u konačnici ostvarili vrlo zapažen rezultat osvojivši drugo mjesto odmah iza Hajduka. Ostaje mala žal jer smo splitskim “bilima” odlično parirali cijelu utakmicu, pogotovo tijekom prvog poluvremena u kojem smo bili dominantni. Žao mi je što smo taj nesretni gol iz kontre primili tri minute prije kraja susreta. Iz dana u dan vidljiv je napredak ove momčadi i i vjerujem da nas svih skupa čeka svijetla budućnost – kazao je Alen Glavić, trener mlađih pionira NK Zadra

Da ne zaboravimo mlađe pionire NK Abecede sporta koja je unatoč tome što je stigla do četvrtfinala, odigrala vrlo dobar turnir na kojem je u grupnoj fazi Hajduku pružila žestok otpor, a nesretno u četvrtfinalu poražena od Šibenika. Imali su puno prilika, ali ih nisu iskoristili u odnosu na Šibenčane koji su svoje šanse pretvorili u pogotke. A do četvrtfinala su stigli pobijedivši Šibenik II i Neretvanac, dok su tijesno poraženi od kasnijeg pobjednika Hajduka. A stigli su u Opuzenu odigrati i prijateljsku utakmicu s vršnjacima Dinama u kojoj su također tijesno poraženi 1:1.

Rezultati i sastavi

Rezultati U-9, grupna faza: Zadar – Neretva 4:2, Zadar – Ljubuški 5:0, Zadar – Široki Brijeg 2:2, Zadar – Međugorje 4:3. Četvrtfinale: Zadar – Neretvanac 3:1. Polufinale: Zadar – Talet Du. 3:1. Finale: Zadar – Dinamo 1:2. Najbolji strijelac: Josip Gladović

NK ZADAR (U-9): Ante Zovak, Ivano Zovak, Josip Gladović, Mihovil Žilić, Stipe Vrkić, Toni Vrkić, Ivano Tajmin, Tonči Mrva, Gabrijel Ljutić, Bruno Sorić, Luka Glavić. Trener: Mario Grgurević.

Rezultati U-11, grupna faza : Zadar – Kamen 3:1, Zadar – Ljubuški 3:0 (b. b.), Zadar – Jadran LP 12:0. Četvrtfinale: Zadar – Neum 2:0. Polufinale: Zadar – Talent Du. 5:1. Finale: Zadar – Hajduk 1:8.  

NK ZADAR (U-11): Ante Šošo, Pavle Jurjević, Ivan Glavić, Josip Bartulović, Adrian Kajtazi, Frane Bajković, Matej Galešić, Ivano Škara, Dino Sikirić, Petar Pleslić, Jakov Jukić, Karlo Hloušek, Vito Marcelić. Trener: Josip Bilaver. Najbolji vratar: Ante Šošo

Rezultati U-13, grupna faza: Zadar – Neretvanac 4:0 Zadar- Široki Brijeg 5:0, Zadar – Dubrovnik 5:0. Četvrfinale: Zadar- Neretva 1:0. Polufinale: Zadar – Široki Brijeg 2:1. Finale: Zadar – Hajduk 0:1  

NK ZADAR (U-13): Luka Meić, Hrvoje Juričevic, Lovre Pedišic, Matej Segarić, Roko Zovak, Jakov Vedrić Dino Đorđević, Lovre Kitin, Niko Obradović, Sebastijan Kajtazi, Lovre Župan, Luka Miočić, Duje Krstić, Frane Mrkić, Duje Vujaković, Tomislav Pavić, Jure Karlović, Adrian Režan