AŠK-ovci V. Šokota osvojila četvrto a D. Brodar peto mjesto za Hrvatsku u Ptuju

Vrijeme čitanja: < 1 min

U Ptuju je održan tradicionalni kadetski susret atletskih reprezentacija Češke, Slovenije, Hrvatske, Slovačke i Mađarske.

Za reprezentaciju nastupilo je i dvoje članova Atletskog športskog kluba Zadar, a s njima na putu bio je trener Predrag Saratlija.

Veronika Šokota je u bacanju koplja (500g) osvojila 4. mjesto s rezultatom 41.91 m, te tako za Hrvatsku u ovoj disciplini osvojila 7 bodova. Veronika je nastupila i u skoku u dalj i s rezultatom 5.17 m zauzela 8. mjesto i osvojila 4 boda za Hrvatsku.

Domagoj Brodar nastupio je u štafeti 4x100m osvojivši 5. mjesto u vremenu 45.34 s. Štafeta je nastupila u sastavu: Hodak Ivan, Ćurković Luka, Bručić Bernard i Brodar Domagoj.

U ekipnoj konkurenciji kod kadeta Hrvatska osvojila je 4. mjesto s 124 boda, a pobijedila je reprezentacija Češke s 230 bodova.

Kod kadetkinja Hrvatska osvojila je 3. mjesto sa 156 bodova, dok je prvo mjesto pripalo reprezentaciji Mađarske s 208 bodova.

U sveukupnoj konkurenciji (kadeta i kadetkinja) Hrvatska osvojila je 3. mjesto s 243 boda, dok su najbolji bili predstavnici Češke s 429 bodova.

Treba napomenuti da je Atletski športski klub Zadar jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj koji od 1994. godine pa do danas ima predstavnike u reprezentaciji Hrvatske.

Spomenimo i slovenskog atleticara Jeršina Tomassinia Sandra koji je u skoku u vis osvojio prvo mjesto s preskočenih respektabilnih 213 cm što je izuzetno vrijedan rezultat u kadetskoj dobi.