20 tra 2024
Kuglači Zadra usred kuglane Pampas iznenadili Osijek! Stanko Čota: “Spojili smo iskustvo i mladost!”
Kuglanje

Kuglači Zadra usred kuglane Pampas iznenadili Osijek! Stanko Čota: “Spojili smo iskustvo i mladost!”

Kuglači Zadra uspjeli su prirediti iznenađenje pobijedivši u 3. kolu Prve HKL na gostovanju Osijek s konačnih 5:3 (3457:3406).

Ovim slavljem Zadrani su samo potvrdili odličnu formu u kojoj se nalaze od samog početka prvenstva. Čak i u porazu u prvom kolu u gostima protiv Mertojaka bilo je vidljivo kako bi momčad s Mocira ove sezone mogla napraviti dugo iščekivani iskorak. Da je tome tako vidjelo se i u domaćoj pobjedi protiv Velebita, da bi utakmica u Osijeku otklonila svaku nedoumicu.

U vrlo izjednačenoj utakmici u kojoj su čak tri međusobna dvoboja završila neriješenim ishodom, Zadrani su u kuglani Pampas pobjedama Andrije Božičevića i Stanka Čote poveli s 2:0.

U drugom paru ipak polovičan učinak. I Luka Ukalović i Marijo Baljak odigrali su neriješeno protiv svojih protivnika. S tim da je Ukalović poražen za jedan bod, dok je Baljak u svom srazu bio uvjerljiv te je uoči treće izmjene Zadar imao 3:1 i 113 drva prednosti što se kasnije pokazalo izuzetno važnim.

Jer u posljednjem su paru svoje susrete izgubili i Matija Cindrić i Tibor Nemet ali su ipak uspjeli održati bodovnu prednost za dva boda i konačnu pobjedu svoje ekipe.

“Odigrali smo utakmicu u kojoj se spojilo iskustvo i mladost. Nas trojica koji smo već dugo u prvoj ligi i naša trojica mladića iz Ogulina. Svi smo odigrali dobro i na kraju došli do velikog slavlja protiv protivnika kojeg ovdje u Osijeku nismo pobijedili već godinama. Sretni jesmo, ali ne smijemo se sada opustiti. Moramo se okrenuti utakmici idućeg kola u kojoj ćemo također ići na pobjedu kako bi zadržali mjesto na tablici s kojeg bi napali barem treće mjesto”, izjavio je nakon utakmice Stanko Čota.

Nakon tri odigrana kola Zadrani se s četiri boda nalaze na petom mjestu prvenstvene ljestvice sa istim brojem bodova kao i treći Zaprešić i četvrti Medveščak, dok su u vodstvu Mertojak sa šest bodova i Grmoščica s pet. Na posljednjem mjestu je Osijek bez bodova.

U idućem, 4. kolu kuglači Zadra na Mocirama dočekuju Bjelovar.

REZULTAT KK Osijek – KK Zadar 3:5 (3406:3457) D. Radoš – A. Božičević 2:2 (562:565) M. Tutnjević – S. Čota 0:4 (523:592) M. Mušanić – L. Ukalović 2:2 (575:574) H. Harkanovac – M. Baljak 2:2 (537:579) M. Liović – M. Cindrić 3:1 (635:591) I. Pušić – T. Nemet 3:1 (574:556)