1. Sonik ŽMNL: Krenule su futsal radosti u Mocirama, Tin i Varoš uvjerljivi

Vrijeme čitanja: < 1 min

Otvaranje lige je pripalo Varoši i Sambi u meču koji je otpočetka bio jednosmjeran. Neprepoznatljiva Samba u pomlađenom sastavu nije se mogla ozbiljnije suprotstaviti Varoši i dojma smo da su se bodovima oprostili još na putu prema Zadru.

Primorac se kao novopečeni prvoligaš hrabro borio s aktualnim prvacima Kontrol Biroom. Početno vodstvo je anulirao lanjski MVP Zanki i to je bio prijelomni trenutak utakmice. Na kraju teška, ali zaslužena pobjeda Kontrol Biroa.

Idassa Nadin u okrnjenom sastavu bez zamjene je imala snage za vodstvo protiv Stanova. Više od toga se nije moglo jer duža klupa i kvaliteta Tumine bojne je bio recept za trobod.

Gauni su se hrabro borili s Vrsima no više od časnog poraza se nije moglo, a ima krivice i u tvorcu hattricka Antonu Rašiću.

Tinova laka konjica nije dala ni miligrama šansi Poljicima da se nadaju barem bodu. Prvi dio je bio koliko toliko obećavajući no nastavak je donio uragan i sedmicu u mreži Poljica.

Mali derbi kola su igrali Puntamika i povratnik u društvo najboljih Sveti Ante MS express. Početak je donio bolju igru i vodstvo obitelji no Sveci u skladu s dodatkom svome imenu ekspresno poentiraju, čak pet puta do odmora. Puntamika se skoro vratila u igru s igračem-golmanom no nije bilo snage i koncentracije te bodovi odlaze put Smiljevca.

Očekivano, dobiveno je kratak rezime utakmice Plovanije i Ploče. Čak osam zgoditaka je epilog svega no više razloga za slavlje ima u Ploči dok “malog Mourinha” Ivana Jurića čeka puno posla da probudi diva s trafostanice.

Foto: Futsal Zadar

Tekst: Krešimir Zrilić