Marin Jovančević nakon pobjede vaterpolista Zadra nad Medveščakom: “Izgleda kako ćemo ove sezone funkcionirati i više nego dobro!”

Vrijeme čitanja: 3 min

Svatko tko je u subotu navečer bio na zatvorenom plivalištu ŠC Višnjik i pogledao utakmicu između vaterpolista Zadra i Medveščaka sigurno je bio i više nego zadovoljan izborom i načinom na koji je utrošio svoje vrijeme. Koja kvalitetom i uzbuđenjem nije nimalo odskakala od onih koji se igraju na puno višem rangu od regionalne A-2 lige. Pogotovo bi se to moglo reći za domaće dečke gdje se jako dobro moglo vidjeti kako su sati, dani i godine predanog rada konačno došli na naplatu.

Okosnica današnjih seniora Marin Jovančević, Ivan Vrbnjak i Roko Jurišić napredovali su do te mjere da je bilo gotovo simpatično prisjetiti se njihovih igara od prije četiri sezone kada su kao šesnaestogodišnjaci krenuli u ovo natjecanje. Sve te početničke greške, strahove i neodlučnost kroz te su četiri godine u potpunosti iščeznule što se najbolje moglo vidjeti na otvaranju nove sezone i utakmici protiv Medveščaka gdje su izgledali te se u nekim potezima i iskazali kao pravi rutineri.

Zadovoljstvo je bilo vidjeti i napredak ostalih igrača poput Mate Čačića, Drage Stanića, Matea Škare te Vice Donata Magaša i Lovre Zelića koji su uz novopridošle Antonija Vukojevića i Domagoja Jajčinovića pokazali kako su ove godine „klapa“ za visoke domete.

„Iskreno govoreći nismo ni znali koliko možemo prije početka susreta protiv Medveščaka s obzirom da smo se skupili prije manje od tjedan dana“, kaže Marin Jovančević koji se u subotu istaknuo s pet pogodaka i bio pravi lider svoje momčadi.

„Medveščak je došao sa dva igrača koja su prošlu sezonu igrala kod nas ovdje u Zadru tako da smo otprilike znali što možemo očekivati, odnosno koje su im jake, a koje slabije strane. Ali s obzirom da nismo uspjeli u pripremnom razdoblju odigrati nijednu prijateljsku utakmicu u kojoj smo mogli uočiti neke naše limite, mislim da možemo biti i više nego zadovoljni kako smo odradili ovu utakmicu.“

dav

A zadovoljni su bili i gledatelji koji su mogli vidjeti jednu sinkroniziranu momčad koja u velikom skladu igra i u unutarnjoj i u vanjskoj liniji.

„Pa imamo već tri godine iskustva igranja regionalne lige i smatram da za svoje godine igramo jako zrelo. S tim definitivno možemo biti zadovoljni. Puno nam znači što nam se pridružio i vratar Vukojević koji je jedan od najperspektivnijih mladih golmana u Hrvatskoj. On i je došao iz Juga da brani i da se razvija, a on je ovdje stigao sa oduševljenjem i stvarno je sretan što je tu. Kako je on došao tek u prošlu srijedu nismo ni znali kako će to sve skupa funkcionirati. Ali izgleda da će biti dobro.“

Službena statistika Triglav regionalne lige kaže kako Jovančević u protekle tri sezone u prosjeku zabije malo više od 20 golova po sezoni. Ako se po jutru dan poznaje ove bi se ta statistika mogla i malo popraviti.

„Dobro se osjećam jer smo odradili dobre pripreme. Imam dosta samopouzdanja i osjećam se prilično sigurno pri šutu. Sada samo treba tako nastaviti i bit će sve ok. Ovo je ujedno bila i prva utakmica koju smo pobijedili na početku sezone i sada će sve sigurno biti puno lakše. U idućoj utakmici ćemo sigurno biti puno opušteniji jer kada se na ovakav način otvori sezona onda je sve lakše“, zaključio je Jovančević.