Odlično otvaranje sezone za ŽNK Donat i uvjerljiva pobjeda u Rijeci

Vrijeme čitanja: < 1 min

Nogometašice Donata na najbolji su mogući način otvorile novu sezonu u natjecanju 2. Hrvatske nogometne lige za žene regije sjever – jug.

U dvoboju prvog kola rezultatom 3:0 na Kantridi su bile bolje od Rijeke.

Zadranke su silovito ušle u utakmicu te su već nakon deset minuta pogocima Karle Šabašov u osmoj i Roberte Savčić dvije minute kasnije imale prednost od 2:0 na svojoj strani.

Konačan rezultat postavila je svojim drugim golom Savčić pet minuta prije kraja.

“Znali smo da nas u Rijeci čeka jedna mlada i perspektivna ekipa i stoga smo se otpočetka postavile čvrsto. U napadu smo također krenule silovito i prva dva gola zabile već u prvih deset minuta i nismo dozvolile igračicama Rijeke da razviju svoju igru. Čak smo i uz ova dva postignuta gola u prvom poluvremenu promašili nekoliko “mrtvih” prilika. U drugom poluvremenu smo se malo ispuhale međutim sve smo do kraja disale koa jedno. Ova nam pobjeda jako puno znači daje nam samopouzdanja za dalje ali to ne znači da sada možemo poletjeti. Naprotiv, moramo nastaviti raditi kako smo radile tijekom priprema. Sva koncentracija već je usmjerena ka idućem kolu i sljedećim utakmicama”, izjavila je nakon susreta napadačica Zadra Ksenija Medini.

Trener Donata Jure Perković:

“Zahvaljujem se ŽNK Split što nam je posudio Luciju Domazet i Karlu Šabašov koje će nam biti od velike koristi u nastavku prvenstva. Idemo sada dalje još jače pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti.”

U idućem kolu nogometašice Donata na svom će igralištu na Stanovima u nedjelju ugostiti ekipu ŽNK Graničar iz Đurđevca.