Kuglači Zadra preko Velebita do prve pobjede u novoj sezoni!

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra došli su do svoje prve pobjede u novoj sezoni Prve hrvatske lige. U susretu drugog kola naši su igrači bili bolji od Velebita rezultatom 7:1 (3725:3492).

Odlično su Zadrani ušli u utakmicu te su nakon prve izmjene zahvaljujući pobjedama Andrije Božičevića i Luke Ukalovića imali prednost od 2:0.

U drugoj izmjeni Tibor Nemet je donio novi bod za domaćina, da bi Ivica Perić donio Velebitu smanjenje vodstva na 3:1 pobjedom nad Stankom Čotom. Unatoč izgubljenom bodu već tada je bilo jasno kako će Zadar u ovom susretu, bez obzira na ishod trećeg para, doći do slavlja jer je bodovna prednost u tim trenucima bila praktički nedohvatljiva.

No, da utakmica nekim slučajem ne bi otišla neželjenim putem pobrinuli su se Mario Baljak i Matija Cindrić. Kapetan je i ovu utakmicu, baš kao i onu prošlog kola u Splitu, odigrao na vrhunskom nivou te je prilično uvjerljivo slavio u svom dvoboju, dok je mladi Cindrić nakon poteškoća u prvom setu u svim ostalima pokazao zavidnu igru s kojom svakako može biti zadovoljan i on i suigrači.

“Pa ne mogu baš biti zadovoljan kako sam otvorio susret. Prvi set sam odigrao prilično nervozno. Ali kasnije sam se opustio i na kraju je završilo dobro. Uglavnom, cijela ekipa je odigrala dobro i to je rezultiralo ovom pobjedom. Svakako smo zadovoljni jer Velebit nam je uvijek konkurent u nekakvoj borbi za poredak. Iz ove pozicije, bez obzira na poraz u Splitu, slobodno mogu reći kako je početak sezone dosta obečavajući”, izjavio je po završetku dvoboja Cindrić.

Matija Cindrić

Kuglači Zadra nakon dva osvojena boda u ovom trenutku drže četvrto mjesto prvenstvene ljestvice. U idućem kolu očekuje ih gostovanje u Osijeku kod istoimene momčadi.

REZULTAT

KK Zadar – KK Velebit 7:1 (3725:3492)

A. Božičević – P. Zubčić 2:2 (602:597)

L. Ukalović – B. Šebalj 3:1 (624:584)

T. Nemet – H. Devčić 4:0 (620:514)

S. Čota – I. Perić 1:3 (608:624)

M. Cindrić – D. Prađeno 3:1 (612:577

M. Baljak – D. Mesić 4:0 (659:596)