Antonija Goja uoči gostovanja ŽNK Donat kod Rijeke u 2. HNLŽ: “Morat ćemo se itekako potruditi ukoliko želimo doći do bodova!”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Nakon što prošle sezone zbog nedovoljnog broja prijavljenih klubova nisu odigrale nijednu utakmicu u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene regije jug, igračice Ženskog nogometnog kluba Donat iz Zadra ove će se sezone natjecati u Drugoj ligi regije sjever – jug u konkurenciji devet ekipa.

Uz Donat, boje dalmatinskih klubova branit će još i splitski Marjan, dok ostale ekipe dolaze iz kontinentalne Hrvatske. Tu je još Rijeka, koja je prošle sezone ispala iz Prve HNLŽ, a protiv koje nogometašice Donata u nedjelju otvaraju novu sezonu.

“Ispred nas je prva ligaška utakmica nakon gotovo godinu i pol dana. Igramo protiv Rijeke koja je prošle godine završila na posljednjem mjestu u Prvoj ligi. No, to uopće ne znači kako se radi o bezazlenoj ekipi niti se mi u ovom susretu postavljamo za favoritkinje. Mislim kako ćemo se morati itekako potruditi ukoliko se s ovog gostovanja želimo vratiti s bodovima. Međutim, vjerujem u sebe i svoj tim”, izjavila je kapetanica Donata Antonija Goja koja nadu u dobar rezultat potkrepljuje dobro odrađenim pripremama koje su iza njih.

“Odradili smo vrlo dobre pripreme i mislim da smo u formi u kojoj možemo očekivati i dobre rezultate u ovom jesenskom dijelu natjecanja. Nadam se da ćemo iste i ostvariti”, zaključila je Goja.

Inače, Druga HNLŽ dijeli se na dvije skupine, regiju sjever – jug te regiju istok u kojoj se natječe sedam ekipa. Sustav natjecanja je takav da će se za ulazak u viši rang, odnosno Prvu ligu u međusobnom susretu boriti dvije prvoplasirane ekipe svake skupine. Pobjednik iz tog dvoboja direktno ide u viši razred, dok će poražena ekipa imati još jednu priliku dočepati se višeg ranga i to kroz kvalifikacijske oglede protiv pretposljednje ekipe iz Prve lige.