Boćanje: Sveti Martin pri vrhu 1. ŽBL

Vrijeme čitanja: 2 min

U subotu i nedjelju igrane su utakmice u županijskim ligama i u 3. HBL Srednja Dalmacija gdje nastupaju 3 županijska predstavnika.

Iako su rezultati dosta uvjerljivi, pregledom zapisnika vidljivo je da su bodovi lako mogli otići i na stranu poraženih ekipa. U 1. ŽBL došlo je do smjene prvoplasiranih Lišana koje su izgubile tijesno u Slivnici 14:10 iako su nakon tehničkih disciplina imali vodstvo od 06:10, međutim domaća ekipa je iskoristila prednost domaćeg terena i odnijela sva tri boda. Hajduk je preuzeo lidersku poziciju pobjedom protiv Ljupča, dok je derbi prošlogodišnjih ”drugoligaša” Svetog Martina i Debeljaka otišao na stranu domaćina. Zemunik i Grgur Ninski doživjeli su nove poraze i još uvijek čekaju na svoju prvu pobjedu u novoj sezoni, što će jedna od ekipa vjerujemo i ostvariti u narednom kolu budući da ih čeka međusobni susret u Zemuniku.

U 2. ŽBL odigran je derbi prošlogodišnjih ”trećeligaša” u kojem je domaća ekipa Poljica Briga bila uspješnija i upisala nove bodove protiv Smilčića. Vrsi su ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv dosad vodećeg Paljuva, kao i Adriabulin protiv Brodarice čime je preuzeo vodeću poziciju na tablici. Bulin je tijesno izgubio u gostima kod Veterana, dok je susret Svetog brda i Svetog Nikole odgođen.

3. ŽBL će ove godine biti jedna od zanimljivijih liga u županiji. Tri sastava su vodeća sa maksimalnim brojem bodova stoga je za očekivati nastavak njihove forme i u sljedećim kolima. Podvršje je na domaćem terenu slavilo sa uvjerljivim rezultatom protiv Perušića kao i Bokanjac protiv Bartola Kašića, dok je Novigrad upisao nove bodove protiv mladog kluba Dračevca. Benkovac je upisao svoju prvu pobjedu u sezoni protiv Zlatne luke.

U 3. HBL Srednja Dalmacija bodove na domaćem terenu je upisala Povljana uvjerljivom pobjedom protiv Bitelića, dok su Crvene kuće bile uspješnije od Baške vode. Velebit je izgubio na gostovanju kod Solarisa i nove bodove će morati tražiti u sljedećom kolu u Benkovcu protiv Povljane koja je na diobi prvog mjesta u ligi sa maksimalnim brojem bodova.

1.ŽBL
PODGRADINA – ZEMUNIK 16:08
SLIVNICA – LIŠANE 14:10
SVETI MARTIN – DEBELJAK 15:09
HAJDUK – LJUBAČ 16:08
RUPALJ – GRGUR NINSKI 18:06

Poredak: Hajduk 7, Lišane, Sveti Martin, Podgradina, Slivnica, Rupalj 6, Debeljak, Ljubač 3, Grgur Ninski 1, Zemunik 0

2.ŽBL
ADRIABULIN – BRODARICA 16:08
VRSI – PALJUV 18:06
POLJICA BRIG – SMILČIĆ 14:10
VETERAN – BULIN 13:11
SVETO BRDO – SVETI NIKOLA – utorak 17,00h

Poredak: Adriabulin, Paljuv, Veteran, Vrsi, Poljica Brig 6, Bulin, Smilčić, Sveto Brdo, Sveti Nikola 3, Brodarica 0

3.ŽBL
PODVRŠJE – PERUŠIĆ 19:05
BOKANJAC – BARTOL KAŠIĆ 19:05
NOVIGRAD – DRAČEVAC NINSKI 20:04
BENKOVAC – ZLATNA LUKA 14:10
POLJICA – RAŠTANE DONJE 19:05

Poredak: Novigrad, Podvršje, Bokanjac 9, Poljica 6, Perušić, Raštane, Benkovac 3, Bartol Kašić 1, Zadar, Zlatna luka, Dračevac Ninski 0

3. HBS SREDNJA DALMACIJA

Povljana – Bitelić 22:02

Crvene kuće – Baška Voda 16:08

Solaris 2015 – Velebit 19:05

Poredak: Stivan, Povljana 9, Solaris, Crvene kuće, Supetar 6, Velebit, Kijevo, Nada 3, Baška Voda, Bitelić 0.