6. REGATA KUPA DALMACIJE – MEMORIJAL PERICA VLAŠIĆ – SPLIT: Jadran ukupni pobjednik Kupa Dalmacije

Vrijeme čitanja: 2 min

Veslači Jadrana drugu godinu za redom najbolji su u ukupnom poretku natjecanja za Kup Dalmacije. Posljednjom regatom, održanoj u Splitu, privedena je kraju sezona u kojoj su Jadranaši pobijedili u pet od šest održanih regata te tako ponovili prošlogodišnji uspjeh.

Regata u Splitu protekla je vrlo uspješno za veslače Jadrana pa su tako osvojili sedam prvih, tri druga i pet trećih mjesta. U ukupnom poretku regate osvojeno je prvo mjesto, a pojedinačne pobjede u kategorijama mlađih juniora i mlađih kadeta.

U ukupnom poretku, nakon šest održanih regata, veslači Jadrana najbolji su i pojedinačno u kategorijama mlađih i starijih kadeta, mlađih juniora i seniora.

Pobjednici na regati su bili, Luka Pera u samcu mlađih juniora, Ivana Sladić i Sara Žuvanić i dvojcu na pariće mlađih juniorki, Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović u dvojcu na pariće kadeta, Đani Švenjak i Nikola Tot u samcima mlađih kadeta, zatim Luka Stepanec, Stipe Benković, Lovre Kurtin, Duje Kanjer i kormilar Ivano Sukara u četvercu GIG mlađih kadeta te Elvis Vrkić, Domagoj Šare, Toma Rogić, Paulo Švorinić i kormilar Matej Milin u četvercu GIG kadeta kadeta.

Druga mjesta osvajali su Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić u četvercu na pariće mlađih juniora, Natali Pera i Laura Antičević u dvojcu na pariće mlađih juniorki te Mara Bencu u samcu kadetkinja.

Treći su bili u dvojcu na pariće seniora Andreas Vaško i Leon Mikulić, u samcu seniorki Ela Žuvanić, Frane Bencun u samcu mlađih juniora, Lovre Lapčić, Luka Ivković u dvojcu na pariće mlađih juniora te Petra Babara u samcu mlađih kadetkinja.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrta mjesta osvajali su Iva Karačić u samcu seniorki, Leon Mikulić u samcu seniora te četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Ante Dukić, Andrija Masnić, Adrijan Lazanja, Filip Mijić. Peta je u samcu seniorki bila Maris Milin.

Na regati u Splitu sa veslačima su bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.

Za veslače Jadrana predstoji još nastup na Finalu Hrvatskog veslačkog kupa koje će se održati na Pagu. Finale hrvatskog veslačkog kupa natjecanje je na kojem se susreću najbolje posade iz regionalnih kupova Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljaju ih najbolje tri posade iz svakog kupa, u izabranim disciplinama i kategorijama.