J. Jurlina: “Biti drugi u Europi veliki je rezultat, nitko od nas to nije očekivao”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Hrvatska futsal reprezentacija osvojila je drugo mjesto na premijernom izdanju Europskog U-19 prvenstva u Latviji nakon što je u finalu izgubila od Španjolske rezultatom 6:1.

Za Hrvatsku je nastupio dečko iz Starigrada Josip Jurlina čiji je pogodak u polufinalu Hrvatsku i odveo u finale sa Španjolskom.

“Bila je čvrsta utakmica, držali smo se dobro do 10.minute kad smo nesretno primili drugi gol. Odmah smo zatim dobili i treći,a četvrti su zabili nakon nepostojećeg 6. faula 40 sekundi do kraja poluvremena. To je dosta utjecalo na utakmicu jer nije isto ići na poluvrijeme sa 3:1 i 4:1…Ali nema opravdanja, Španjolci su bili bolji i svaka im čast, uložili su puno više truda i odricanja da bi bili tu gdje jesu, trenirali su i spremali se više od mjesec dana, dok smo mi imali 7 dana priprema, zato je ovo veliki rezultat za nas i siguran sam da ovo nitko nije očekivao. Ovo nam je svima poticaj za još veći rad i odricanje u budućnosti. Trebamo biti ponosni na sve što smo napravili” – istaknuo je Jurlina.