I. Radetić trener u VK Zadar 1952: “Sustav natjecanja za najmlađe uzraste se mora mijenjati. Odluka je na HVS-u”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Mlađe Nade Vaterpolo kluba Zadar 1952 osvojile su šesto mjesto na prvenstvu Hrvatske koje je završilo u Rijeci.

„Jedno veliko i dugo prvenstvo. Ono što je nama najvažnije da u ovoj generaciji imamo par odličnih momka koji ne samo što kvalitetno igraju ovaj sport nego i srčano i zdušno predstavljaju svoj klub i grad na ovim natjecanjima. Imali smo pet momaka koji su mlađi od uzrasta koji se natjecao tako da je po meni naša budućnost jako svjetla. Vidjeli smo što trebamo dodatno raditi i veselimo se tome” – ističe trener u VK Zadar 1952, Ivo Radetić.

Dva državna natjecanja, završnice u konkurenciji Nada i sada Mlađih nada održana su u kratkom razmaku od svega dva tjedna (Vukovar, Rijeka). Je li to sve malo prezahtjevno kako financijski klubovima tako i samim roditeljima, te u u krajnjem slučaju i djeci.

„Apsolutno se slažem. Dvije godine zagovaram jedno mišljenje da ove obje generacije trebaju igrati jedan sasvim drugi sustav. Trebaju biti jednodnevni turnir koji bio najprije bili financijski manje opterećenje klubovima. Dalje, i ova putovanja su djeci prvi odlasci od kuće na tri, četiri noći. Sve to treba uzeti u obzir, treba sjesti, napraviti izmjenu u kalendaru, mi treneri smo za to i sad trebamo vidjeti sa stručnim savjetom HVS-a što će oni odlučiti”.