Poraz kuglača Zadra na otvaranju sezone kod Mertojaka

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra porazom su otvorili novu sezonu u natjecanju Prve HKL.

U prvom su kolu očekivano izgubili u Splitu od Mertojaka rezultatom 7:1. Iako su Splićani u ovom susretu slovili za izrazite favorite morali su se itekako na kraju pomučiti kako bi pred svojim navijačima došli do slavlja.

Posebno dobro odigrao je mladi trojac Zadra Božičević, Nemet i Cindrić i malo je nedostajalo da Zadar dođe do pobjede i velikog iznenađenja protiv momčadi koja ove sezone puca na sami vrh poretka.

Iako se činilo kako je utakmica bila riješena već nakon prve izmjene u kojoj su Denis Delić, Ivan Totić i Hrvoje Marinović redom bili bolji od Luke Ukalovića, Andrije Božičevića i Matije Cindrića, druga je izmjena prilično zakomplicirala stvari.Trojica novih igrača Zadra pružili malo bolji otpor. Andrej Kovač prilično se namučio u dvoboju sa Stankom Čotom, a ništa lakše nije bilo niti Nikoli Muši koji je na kraju ipak slavio protiv Tibora Nemeta. Obraz ekipe s Mocira osvijetlao je tek kapetan Mario Baljak svladavši u svom meču Dimitara Dimitrovskog za počasni bod.

Nakon susreta Tibor Nemet izjavio je sljedeće:

“Utakmica je bila prava muška. Igrali smo do zadnje kugle. Pobjeda je na kraju mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Mi smo došli iznenaditi ali nismo u tome uspjeli. Čestitam Mertojaku na zasluženoj pobjedi. Ali čestitke idu i mojoj ekipi jer stvarno smo odigrali dobro. Nedostajalo nam je i malo sreće koje ćemo nadam se imati u uzvratu. No, sve ovo bio nam je dobar pokazatelj za nastavak sezone u kojoj, čini mi se, možemo pružiti jako puno.”

U idućem, 2. kolu kuglači Zadra u svojoj kuglani dočekuju Velebit.

REZULTATI: KK Mertojak – KK Zadar 7:1 (3694:3596)D. Delić – L. Ukalović 1:0 (598:580)I. Totić – A. Božičević 1:0 (650:591)H. Marinović – M. Cindrić 1:0 (608:598)A. Kovač – S. Čota 1:0 (606:604)N. Muše – T. Nemet 1:0 (615:603)D. Dimitrovski – M. Baljak 0:1 (617:620