Mario Baljak iz Kuglačkog kluba Zadar pred početak sezone: “Spremni smo za sve izazove koji nas očekuju!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra ušli su u posljednji tjedan priprema pred početak natjecanja u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi koju otvaraju u subotu u Splitu protiv aktualnog državnog doprvaka Mertojaka.

Momčad Zadra nije se puno promijenila za razliku od one lanjske s kojom je prilično bezbrižno osigurala ostanak u društvu najboljih hrvatskih momčadi u njihovoj povratničkoj sezoni nakon dvije godine igranja u Prvoj B ligi. Od novih imena tu je tek Krsto Lulić koji je pristigao iz Kuglačkog kluba Poličnik, a već standardni Mario Baljak, Stanko Čota, Luka Ukalović,  Ante Matak i Čedo Alić pomoć će imati u mladim snagama koje predvodi Andrija Božićević, dok su uz njega tu još i Tibor Nemet te Matija Cindrić. Uz sve navedene u postavi su još i Josip Kartelo, Zoran Škara i Silvio Svetec.

„Spremni smo za sve izazove koji nas očekuju kroz sezonu“, kaže kapetan Zadrana Mario Baljak i dodaje:

„Gotovo cijelo ljeto nismo prestali trenirati osim jednog perioda kada je bilo određenih problema s kuglanom Mocire. Skoro nam počinje prvenstvo i već na startu idemo favoritu za naslov Mertojaku. Pokušat ćemo u toj utakmici pružiti dobar otpor ali više ćemo se bazirati na drugo kolo i našu prvu domaću utakmicu u kojoj smo domaćini Velebitu.“

Srećom, nije bilo prevelikih previranja unutar momčadi što je svakako veliki plus s obzirom da se niste trebali dodatno uigravati i navikavati jedni na druge.

„Tako je. Priključio nam se tek najbolji igrač Poličnika Krsto Lulić koji je pojačao konkurenciju i nije isključeno kako će se on naći u udarnoj postavi ove sezone.“

Jeste li dosegnuli onaj željeni nivo forme i u kakvoj spremi ulazite u prvenstvo?

„Odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica od kojih posljednju prije nekoliko dana protiv Kleka u Ogulinu u kojoj smo slavili bez problema. Ali, nama je svaki trening svojevrsna pripremna utakmica jer uvijek dajemo svoj maksimum.“

Prošle godine odradili ste sezonu u Prvoj ligi bez previše stresa, ukoliko ćemo malo zažmiriti na onaj uvodni dio sezone. S kakvim ambicijama krećete u ovu novu?

„Priželjkujemo biti pri vrhu ljestvice i nadamo se da nećemo imati otvaranje sezone kao prošle godine. Niti treće mjesto koje vodi u Europu nije isključeno iz naših planova. No, idemo korak po korak. Moramo vidjeti i snagu ostalih ekipa. Čini mi se kako je ove godine Liga mrvicu slabija jer Čakovcu koji je ušao u nju predviđam borbu za ostanak. Ipak, s druge strane imamo i favorite za naslov u vidu uvijek jakog Zaprešića kao i već spomenutog Mertojaka koji se pojačao s nekoliko igrača. Tu očekujem veliku borbu i siguran sam kako neće sve biti riješeno u ranom dijelu sezone kao što je to bio slučaj ove prošle“, zaključio je Baljak.