Tri odličja za atletičare AŠK-a na PH u Rijeci

Vrijeme čitanja: < 1 min

U Rijeci na stadionu Kantrida održan je prvi dan Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke.

Na natjecanju je nastupilo i troje atletičara Atletskog športskog kluba Zadar, koji su postigli odlične rezultate te su se vratili kući s tri osvojene medalje.

U konkurenciji mlađih seniroki u disciplini troskoka nastupile su dvije atletičarke, Anđela Zelić (2001. godište, starija juniorka), te Paula Sorić (2002. godište, mlađa juniorka).

U konkurenciji 10 atletičarki, Anđela je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju s rezultatom od 11,33 metara, dok je Paula osvojila treće mjesto i brončanu medalju s rezultatom od 11,13 metara.

U konkurenciji mlađih seniora u disciplini skoka u vis, nastupio je Lovre Čulina (2002. godište, mlađi junior) i osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju s rezultatom od 193 cm.

AŠK Zadar je bio jedini klub iz Zadra koji je nastupio na ovom prvenstvu, a postignuti rezultati atletičara još jednom pokazuju sustavan i kvalitetan rad u klubu.

Sljedećeg vikenda u Zagrebu se održava Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke te Kup Hrvatske za seniore i seniorke, gdje će također nastupiti članovi AŠK Zadar.