Toni Filipi uoči SP u Rusiji: “Kao i uvijek težim medalji”

Vrijeme čitanja: 2 min

Novi veliki ispit je ispred zadarskog boksačkog teškaša Tonija Filipija (BK Gladijator). Nakon što je ovo ljeto na EP u Minsku stigao do brončanog odličja sada ga očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (Ekaterinburg) od 7. do 21. ovog mjeseca.

Svega nekoliko dana Toni se odmorio po završetku natjecanja u Minsku. Napunio je baterije kod kuće u Salima i nakon toga je krenuo s pripremama za ovu smotru. Kako nam je rekao odlično se osjeća i spreman je za prvenstvo.

„Bili smo u Austriji, ali smo i nekoliko boksača zvali da dođu kod nas, boksače iz BiH i Slovenije. Imali smo odlične treninge i sparinge, mislim da sam u sjajnoj formi i to ću nastojati i demonstrirati u Rusiji”.

Konkurencija će biti puno jača nego u Bjelorusiji.

„Definitivno, sve što vrijedi u boksu dolazi u Rusiju. Osim uvijek dobrih europskih zemalja, tu su Kuba i Uzbekistan.  Svi treniraju i žele se dokazati na ovom velikom natjecanju”.

Tonijevi ciljevi su uvijek visoki.

„Tako je, letvica je visoko podignuta kao i uoči svakog drugog natjecanja. Uvijek želim otići do kraja, medalja je cilj i njoj težim. Međutim, idem meč po meč pa ćemo vidjeti dokle će me to dovesti. Veselim se nastupu u Rusiji i želim ostvariti dobar rezultat”.