Škojatlon: Slatko-slana avantura na tri pakoštanska škoja

Vrijeme čitanja: < 1 min

Škojatlon je jedinstveno plivačko – trkačko natjecanje koje će 7. rujna, u Pakoštanima okupiti plivače i trkače, triatlonce, duatlonce, pustolovce i rekreativce. Ovo je drugo izdanje ove sportske slatko-slane poslastice.

Škojatlon je zanimljiva i izazovna swim-trek utrka, koja tri malena pakoštanska otočića povezuje u novom, plivačko trkačkom ritmu. Startni i završni trk prolaze kroz samo središte Pakoštana i njegovu dugačku rivu, dok su dionice na otočićima kratke, izazovne trail minijature, na kojima se može sresti kuniće i pokoju kozu. Natjecatelji mogu izabrati između dvije utrke: kraća i slađa Slatka avantura duga je 2,5 km a sastoji se od 1 km plivanja i 1,5 km trčanja, dok je Slana avanturadvostruko duža. 

Tri malena školja ispred pakoštanske obale oduvijek su igrala važnu ulogu u životu mjesta. U rimsko doba čuvali su antičku luku, na Velom Školju su drevni Liburni imali svoju  gradinu, a crkvica svete Justine na istoimenom otočiću postala je zaštitnim znakom Pakoštana. Ribari tu imaju svoje stalne pošte, a djeca svih generacija okušavaju svoje snage plivajući na otočiće ususret uzbudljivim istraživačkim avanturama. Već nekoliko godina na škojima žive raznobojni kunići, navikli na posjetitelje koje znatiželjno dočekuju nadajući se kakvoj slasnoj mrkvici ili listu kupusa. Želite li ih razveseliti, prije posjeta napunite džepove hrskavim zečjim poslasticama.

Prošlogodišnje, prvo izdanje Škojatlona podjednako je oduševilo i natjecatelje i publiku, koja je gotovo cijelu trasu utrke mogla pratiti s obale. 

Želite li postati i ostati dijelom ove odlične slatko-slane priče, dođite u subotu 7. rujna u Pakoštane na Škojatlon i prihvatite izazov Slatko-slane avanture!

Više informacija možete pronaći i na web stranici: https://skojatlon.weebly.com/

Prijave na: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/864