M. Pešut, trener KK Diadora: “Cilj je prvo mjesto ove sezone u Drugoj ligi”

Vrijeme čitanja: 2 min

S pripremama za novu sezonu u Drugoj ligi sinoć su krenuli na Bilom Brigu košarkaši Diadore pod vodstvom trenera Marija Pešuta.

Prve riječi.

Veliki plus za nas već u samom startu je to što ćemo tijekom cijele iduće sezone moći računati na Davida Zubčića, kondicijskog trenera s ogromnim znanjem i iskustvom u košarci. S pomoćnim trenerom Darkom Melnikom zajednički smo napravili plan i program priprema koje će nam omogućiti da budemo u najboljoj mogućoj formi kad sezona krene.

Tu su još neka pojačanja?

Trenerima će ove sezone pomagati Donat Vidov i Duje Popović, mladi momci iz Kampo Kaštela koji žive košarku i koji su među ostalim već nekoliko godina i organizatori turnira na Mornarici.

Igrački kadar će ostati isti?

Što se tiče igračkog kadra, prije svega mi je drago što smo uspjeli zadržati jezgru momčadi od prošle sezone koju većinom čine naši mladi igrači pa će nam biti veliko zadovoljstvo pratiti njihov napredak. (Segarić M., Vidaić T., Zrilić M., Kovačević L., Nenadić L., Bujar M. op.a.)

Neki su i na odlasku.

Od igrača koji su prošle sezone imali velike uloge u našoj igri, u ekipi više neće biti Leona Mikića koji seli u Split zbog fakulteta, Paola Marčeva koji će prema Zagrebu zbog poslovnih obaveza, te Josipa Mrkića koji najvjerojatnije ide u Jazine. Niko Marin ove godine prelazi u trenere i vodit će naše juniore pa će tako na treninzima participirati i pomagati koliko mu obaveze budu dopuštale.

Što je sa starijima?

Iskusniji Tomislav Troskot, Roko Butić, Niko Kurta i Tomislav Kabić zbog ozljeda su lani propustili jako velik broj utakmica, pa će za nas biti velik dobitak uspijemo li ih kroz ovaj pripremni period vratiti u pravu natjecateljsku formu.

A pojačanja?

Momčadi su se već prvog dana priprema priključili Nikola Jadrijev (Sveučilište u Zadru) i Tomislav Grbić (Sonik Puntamika), momci za koje smatram da će se jako dobro uklopiti u našu ekipu i način igre. Na posudbu iz Sonika također dolazi i mladi razigravač Ivan Bašić koji će se na treningu pojaviti 9. rujna nakon povratka iz Irske. U kontaktu smo s još nekim mladim igračima koji bi se mogli priključivati za vrijeme pripremnog perioda, bilo kroz posudbe ili probne treninge, ali o tome je još rano govoriti.

Planiraju li se pripremne utakmice?

Košarkaški klubovi Kvarner i Kaštela izrazili su želju dolaska u Zadar i odigravanja pripremnih utakmica s nama tako da ćemo učiniti sve kako bi to realizirali i s pravim i jakim protivnicima maksimalno spremni dočekali sezonu.

Ciljevi?

Cilj nam mora biti jasan, a to je prvo mjesto. Međutim moramo biti svjesni da je pred nama dug put i da nas sve skupa u Klubu čeka još puno posla.