B. Longin: “Od ove sezone imamo svoju drugu momčad Pet Bunara koja će igrati u A-2 ligi”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Na tiskovnoj konferenciji sportski direktor Košarkaškog kluba Zadar, Branimir Longin, govorio je o novostima vezanim za klub s Višnjika.

Ekipa još nije kompletirana, nedostaje još jedan visoki igrač, ali nije isključen ni jedan igrač u rotaciji na bekovskim pozicijama. Tu ne želimo srljati i potpisati prvog koji nam se ponudi nego da ipak malo pričekamo jer možda nam se nešto i ‘otvori’.

O tijeku priprema i atmosferi u svlačionici…

Trenira se teško i naporno jer zna se da je ispred nas naporna sezona. Drago mi je što vlada pozitivna atmosfera oko svlačionice i kluba, raduju me pozitivni komentari. To nam daje vjetar u leđa da dobro radimo. Imamo mladu ekipu, trebat će nam puno strpljenja pa malo i sreće ali vjerujem u dobru sezonu.

Ono što je možda i najvažnije za klub – mladi igrači konačno će dobiti priliku igrati seniorsku košarku i to pod okriljem matičnog kluba…

Od ove godine, na moju veliku sreći i sreću trenera i svih igrača, imat ćemo drugu momčad! To će biti momčad Pet bunara koja će biti naša razvojna momčad i igrat će A-2 ligu. To je odlična prilika za naše juniore i momke koji čekaju svoj ulazak u prvu momčad. Tu ćemo registrirati 16-17 igrača, a među njima će biti i Brala, Korman, Fantina. Neki od njih će imati dvojnu licencu, odnosno moći će nastupati i za prvu momčad. To je prava stvar za nas i to nas veseli. Trener će biti Jure Ružić. Erslan se pak priključio Jazinama na posudbi.