EP kickboxing: Odlični “Pretorijanci”. Premić osvojio zlatnu i brončanu a Dukić, srebrnu i brončanu medalju

Vrijeme čitanja: 2 min

U mađarskom Gyoru održano je WAKO prvenstvo Europe u kickboxingu za kadete i juniore u svih 7 disciplina kickboxinga: pointfight,lightcontakt, kicklight contakt,full contakt, low kicki K1.

Izvršni organizator prvenstva je bila svjetska WAKO organizacija a domaćin mađarska kickboxing federacija.

Ovo Europsko prvenstvo je jedno od najvećih natjecanja ovakve vrste u Europi i na njemu je nastupilo 1992 natjecatelja iz 39 zemalja Europe.

Najbrojnija reprezentacija je bila Mađarska s 249 sudionika, zatim Rusija sa 216 sudionika. Hrvatska je nastupila sa 87 sudionika, među njima i naši članovi KBK Pretorian iz Zadra sa 4 prvaka države svaki po dvije discipline :TONI PREMIĆ light contakt i kicklight contakt +69 kg stariji kadet, ENIO DUKIĆ light contakt i kicklight contakt -69 kg stariji kadet, PAOLA TOMRECAJ point fight i kicklight -50 kg starije kadetkinje, IVONA  GALEŠIĆ light contakt i kicklight contakt +65 starije kadetkinje.

TONI PREMIĆ u light contaktu pobijedio je domaćina iz Mađarske sa 3:0 u osmini finala. U četvrtfinalu je bio bolji od Poljaka 3:0 te u polufinalu od Slovaka sa 3:0. U finalu je slavio protiv drugog predstavnika Poljske sa uvjerljivih 3:0 i osvojio zasluženo zlato. Premić je nastupio i u kicklight disciplini, u četvrtinalu je pobijedio Mađara sa 3:0 a u polufinalu izgubio tijesnih 2:1 od Poljaka i s tim izborio brončanu medalju.

ENIO DUKIĆ  je u osmini finala sa 3:0 porazio predstavnika Poljske u light contakt disciplini, u četvrt finalu light contakt disciplini svladao je predstavnika Slovenije sa 3:0 dok je u polufinalu izgubio od predstavnika Bugarske i osvojio brončanu medalju , u kicklight disciplini je ENIO bio dosta uspješniji, u osmini finala s lakoćom je pobijedio predstavnika Irske sa 3:0 u četvrt finalu je pao sa 3:0 i predstavnik Grčke dok je u finalu u napetoj borbi izgubio od ovogodišnjeg osvajača svjetskog kupa Talijana 3:0 i osigurao srebrnu medalju.

PAOLA TOMRECAJ  u osmini finala point fight disciplini gubi od predstavnice Bosne sa 15:11, u kicklight disciplini u osmini finala pobijedila je predstavnicu Italije sa 3:0, u četvrt finalu gubi od  Mađarice s kojom je već imala meč u Austriji i tako ostaje bez medalje.

IVONA GALEŠIĆ kojoj je ovo prvi nastup za reprezentaciju izgubila je u prvom kolu.