Marko Pinčić nakon uvjerljive pobjede nad Splitom: “Uživamo u igri i drago mi je da to možemo podijeliti s našim navijačima!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Na najbolji mogući način nogometaši Zadra otvorili su novu sezonu u natjecanju Treće HNL jug. S uvjerljivih 3:0 na Stanovima su pobijedili Split, jednog od favorita za naslov prvaka.

Zadrani su otpočetka do kraja susreta bili bolji protivnik te su potpuno zasluženo došli do slavlja.

Na konstataciju kako su unatoč tome što su se pribojavali protivnika, svojom dobrom igrom stigli do izvanrednog rezultata, trener Zadra Marko Pinčić je rekao kako se nisu suparnika nisu bojali nego su samo iskazivali respekt.

„Ne mogu reći da smo se bojali. Kvalitetnija riječ bi bila da smo protivnika respektirali jer oni su istaknuli svoju kandidaturu za naslov prvaka. Mi smo, s druge strane, svoje misli usredotočili da stabiliziramo klub i ekipu i da sastavimo svoju momčad. U ovom trenutku to nam je jedino bitno. Pokušavamo igrati i biti što bolji i ja stvarno vjerujem da ćemo biti još bolji od ovog što smo prezentirali protiv Splita.“

A možemo slobodno primijetiti kako ste pokazali prilično dobro igru-

„Čestitam svim svojim igračima. Pokazali su jednu pravu igru i pored tri postignuta gola stvorili smo i nekoliko izglednih prilika. Ali ima tu još prostora za napredak. Ono što mi je izuzetno drago je da nismo primili pogodak i da smo na taj način nastavili kontinuitet da kada igra udarna ekipa sačuvamo mrežu netaknutu.“

Publika je prilično zadovoljna napustila Stanove.

„Zaista mi je drago što je publika došla u ovolikom broju podržati nas. Reći ću samo da smo opasni jer igramo opušteno. Nemamo nikakav imperativ ispred sebe. Igramo, zabavljamo se, naravno, ovo zabavljamo se je pod navodnicima jer bolje je reći da uživamo u ovom što radimo i drago nam je da to možemo podijeliti s našim navijačima.“

Pobjeda je ovo koja budi optimizam za dalje.

„Stvarno mislim da možemo napraviti nešto. Svi smo u ovim trenucima stali iza kluba. Ali da ne bi ispalo da ističem nekakvu kandidaturu ponovit ću kako nam je cilj igrati, uživati u tome i pritom biti što bolji“, zaključio je Pinčić.

Zadrani su jučerašnjom pobjedom nakon nekompletnog kola zasjeli na prvo mjesto tablice. U idućem kolu naše nogometaše očekuje gostovanje u Dubrovniku kod GOŠK-a.