29 ožu 2024
MNK Tin pobjednik 3. Memorijalnog turnira “Antonio Jurjević”
Futsal

MNK Tin pobjednik 3. Memorijalnog turnira “Antonio Jurjević”

Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević dobio je nove pobjednike. Po prvi puta na „Zid slavnih“ upisala se ekipa MNK Tin.

Tin je u finalu seniorskog dijela turnira i rezultatom od 7:0 s lakoćom došao do pobjede protiv Udruge Pojonsko srce.

Već je u drugoj minuti MNK Tin pogotkom Tonija Katalinića poveo s 1:0, a samo tri minute kasnije, Dino Škibola ubacuje za 2:0 i to uz pomoć Katalinića koji je nakon toga asistirao Deniju Kolegi i tako povećao prednost na 3:0.

Marko Kožul zabija za 4:0, te asistira Škiboli koji rezultat podiže na 5:0. Za visokih 6:0 iz daleka pogađa Lovre Kresović, a Škibola je svojim trećim pogotkom za 7:0 zapečatio pobjedu MNK Tin.

Iako Udruga Pojonsko srce nije pobijedila, momci se iz ekipe nisu rastužili već su oni I njihovi navijači bili jedna od najveselijih ekipa na fešti koja se održala nakon podjele medalja a na kojoj je nastupio Ivica Sikirić Ićo.

Uz seniorsko finale, održalo se i finale veteranskog dijela turnira i to između Crnih bobica i Bistro kolodvora. Slobodno možemo reći kako se održala repriza prošlogodišnjeg veteranskog finala, pa je Bistro Kolodvor obranio svoj naslov.

Iko su Crne bobice  početku pogotkom Jure Šarića povele, Dino Baričević iz Bistro kolodvora odmah je uzvratio silovitim udarcem s osam metara te izjednačio rezultat. Crne bobice uz pomoć Damira Štulića povisuju rezultat na 2:1, a Lorenco Kajtazi iz „Kolodvora“ povećava na 2:2. Nakon tog pogotka momci iz Bistro kolodvora su se uozbiljili i te Josip Lončar zabija za 3:2, a nakon njega i Kajtazi za konačnih 4:2.

U Četvrtak navečer odigrane su i utakmice za treće mjesto seniora i veterana.

U seniorskom dijelu brončanu medalju osvojili su članovi MNK Puntamika koji su pobijedili Društvo prijatelja Hajduka iz Zadra i Obrovca rezultatom 6:4.

Ekipa Termin osvojila je treće mjesto u veteranskom dijelu turnira pobijedivši Puntamiku s 5:2.

Na 3. memorijalno humanitarnom turniru Antonio Jurjević odabrani su i najbolji igrači pa je tako u seniorskom dijelu natjecanja najbolji golman Mario Jarmanović, strijelac Dinko Baričević, a najbolji igrač Drago Verunica.

Najbolji golman veterana bio je Stipe Bjeliš, strijelac Dinko Baričević, a igrač Drago Verunica.

Članovi humanitarne udruge Antonio Jurjević zahvalili su se svim igračima, ekipama, posjetiteljima i volonterima koji su im pomogli da realiziraju i održe 3. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević.

Kao i svake godine do sada, turnir ima humanitarnu notu, a organizirana je humanitarna akcija “Zadar za Anu i Enu” gdje će se novac prikupljen od kotizacija utrošiti za kupnju ortopedskih pomagala djevojčici Ani Juričević koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna stajalica, te Eni Škodi, djevojčici oboljeloj od neurofibromatoze tipa 1 kojoj je krajem ove godine potrebna nova ortoza. Ostatak novca prikupljen na turniru donirat će se potrebitoj djeci tijekom godine.