19 tra 2024
Na Višnjiku počeli radovi na novim teniskim terenima
Ostali sportovi

Na Višnjiku počeli radovi na novim teniskim terenima

Prema nedavno potpisanom ugovoru između Grada Zadra (što je učinio Branko Dukić, gradonačelnik), te Braniteljske zadruge Maslenica ’93 kao izvođača radova izabranog u postupku javne nabave, u četvrtak, 29. kolovoza, počeli su radovi na novim teniskim terenima u sklopu ŠC-a Višnjik.

Otvaranju radova u ime Središnjega državnoga ureda za šport, koji je u sklopu natječaja za sufinanciranje, izgradnju, građevinske zahvate i opremanje 22-ju sportskih građevina na području Republike Hrvatske osigurao osam milijuna, 749 tisuća i 632,70 kuna, za ovaj projekt izdvojio 490 tisuća kuna, pribivale su Lea Starčević, stručni suradnik arhitekt i Petra Tončić Lipovšćak, stručni referent u SDUS-u.

U ime Središnjega državnoga ureda za šport izražavamo zadovoljstvo što je počeo zahvat koji će ovom kompleksu donijeti tri nova kvalitetna teniska terena – rekla je, uz ostalo, Lea Starčević.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik također je izrazio zadovoljstvo što su počeli radovi, te istaknuo da će u bliskoj budućnosti ŠC Višnjik imati veoma kvalitetnu tenisku infrastrukturu (pod rasvjetom) koja će, uz ostalo, omogućiti širenje i popularizaciju teniske igre, njezin razvoj, te intenzivan razvoj sportskoga turizma.

Ovaj teniski kompleks bit će i pogodno mjesto za održavanje različitih turnira i međunarodne kategorije – istaknuo je Karlović.

Tekst: ŠC Višnjik

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik