Marko Slade iz VK Zadar 1952 odlazi u nizozemski AZC Alphen: “Zadar i zadarski đir prirasli su mi srcu, uživao sam ovdje”

Vrijeme čitanja: 2 min

Jedan od najboljih igrača Vaterpolo kluba Zadar 1952 u prošloj sezoni bio je vratar Marko Slade.

Nažalost, nakon svega jedne sezone provedene u regonalnom ligašu s Višnjika, Slade odlazi.

„Obzirom da sam priveo akademske obveze kraju, odlučio sam se za odlazak u inozemstvo, te ću ove sezone nastupati za nizozemski AZC Alphen. Veselim se novim sportskim izazovima i životu u inozemstvu te priželjkujem dobru sezonu“.

Koliko je bio cijenjen u Zadru pokazuje i kapetanska vrpca koju je odmah dobio.

„Iznimno sam zadovoljan vremenom provedenim u Zadru, nastupajući za VK Zadar 1952 te bi sezonu 18/19 ocijenio pozitivnom, u prvom redu, zbog zajedništva i sportskog duha koju smo uživali unutar momčadi i kluba na koju su se nadovezao i ukupan rezultat odnosno najveći doseg kluba dosada. U Zadru sam se osjećao kao kod kuće, te se zahvaljujem svim suigračima, trenerima te ljudima oko kluba koji su bili uz nas cijelu sezonu, na velikoj  podršci, suradnji i gostoprimstvu prošle sezone”.

Odluku o odlasku nije bilo baš tako lako donijeti.

„U samo godinu dana braneći boje Zadra, predivan grad pun sporta i zadarski đir prirasli su mi srcu te mi nije bilo lako donijeti odluku o odlasku. Međutim rastajemo se u prijateljskim odnosima, te se nadam da su mi vrata Zadra uvijek otvorena. Igraj Zadre volim te!“ – na kraju će Slade kojem želimo puno sreće na svom novom odredištu, nizozemskom AZC Alphenu.