JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ OSMERACA: Jedinstvena noćna utrka osmeraca po osmi puta u Jazinama

Vrijeme čitanja: < 1 min

Jedina noćna veslačka utrka u Hrvatskoj po osmi puta održat će se na stazi u Jazinama. Dvoboji osmeraca na sprinterskoj stazi od 500 metara pod svjetlima reflektora na rasporedu su od 18 sati, kada će krenuti eliminacijske utrke, pa sve do oko 21.30 sati kada su predviđene završne finalne utrke.

Prijavljeno je ukupno 18 osmeraca u različitim kategorijama, od otvorene, veteranske i mix kategorije u kojoj se zajedno natječu muškarci i žene u kombiniranim posadama.

Jadranov veslački dvoboj je sprint regata na kojoj se natječu osmerci. Jedinstvena je po tome je jedina noćna veslačka utrka u Hrvatskoj odnosno dio utrka vesla se pod svjetlima reflektora.Lokacija natjecanja biti će u uvali Jazine odnosno ispred Veslačkog kluba Jadran. Fiksni start je predviđen na početku uvale s ciljem na gradskom mostu što će biti vidljivo označeno. Dio utrka, odnosno finalne utrke biti će veslane pod svjetlima reflektora u večernjem terminu.

Duljina staze iznosi 500 metara odnosno vremenski oko 1 minutu i 30 sekundi.

Natjecanje će se odvijati po kup sistemu, što znači da će se prva utrka odrediti ždrijebom, a dalje će ići posade koje budu uspješnije u međusobnom dvoboju. Medalje i nagrade biti će uručene za tri najbolje posade.