27 tra 2024
Borilački

Miočić nokautom vratio UFC pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji!

36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

U meču koji je trajao više od 19 minuta pobjedi je do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži Cormier koji je našem borcu zadao više značajnih udaraca. No, na ulazu u zadnju minutu četvrte runde jedan Miočićev udarac u tijelo natjerao je Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je Stipe zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu.

Gotovo na identičan način, samo pred kraj prve runde, Cromier je prije 13 mjeseci u Las Vegasu preoteo naslov svjetskog prvaka Miočiću. Borac hrvatskih korijena od tada nije ulazio u ring čekajući priliku za uzvrat. Dočekao ju je i iskoristio kako bi u svoje vlasništvo vratio pojas, a 40-godišnjeg Cormiera vjerojatno poslao u mirovinu.

Miočić je do tog, pomalo i iznenađujućeg poraza od tada aktualnog prvaka u poluteškoj kategoriji, bio borac s najviše obrana naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u povijesti UFC-a. Triput je “vatrogasac iz Clevelanda” rušio svoje suparnike koji su mu pokušavali preoteti pojas i bio je na dobrom putu učiniti to i četvrti put, kad ga je Cormier iznenadio.

Amerikanac je tada postao drugi borac nakon Randyja Couturea koji je uspio ujediniti UFC naslove u poluteškoj i teškoj kategoriji, što ga svrstava među najbolje majstore slobodne borbe u oktagonu svih vremena. Do poraza od Miočića, bivši američki reprezentativac u hrvanju bio je jedini neporaženi UFC svjetski prvak u teškoj kategoriji.