J. Perković, ŽNK Donat: “Cilj je afirmacija vlastitih igračica a ne napad na Prvu ligu”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Nakon što se prošle sezone nije igralo u 2. HNL za žene zbog nedovoljnog broja ekipa ove godine ipak će natjecanja biti. Igrat će se 2. HNL jug – centar u kojoj će biti osam ekipa a među njima i predstavnice ŽNK Donat s trenerom Jurom Perkovićem.

Cure su s uvodnim djelom priprema krenule 1. kolovoza a onaj službeni početak je zakazan za 10. kolovoza. Kakav je plan trenažnog procesa, Perković kaže.

„Kombinirano ćemo raditi na umjetnoj travi na Stanovima i na Višnjiku. Cure su iznimno motivirane i jedva čekaju početak rada. U planu je i odigravanje 3, 4 pripremne utakmice”.

Ekipa je doživjela velike promjene što se tiče igračkog djela.

„Pojačali smo se dosta, stigle su nam mlada vratarica Nensi Adamović, članica U-19 reprezentacije, zatim Ina Fridrich, tu je i povratnica Matea Žilić te Andreja Martić. Također, želja je uspostaviti suradnju i aktualnim prvakinjama Hrvatske i osvajačicama Kupa, ŽNK Split kojeg vodi naš Zadranin, Božidar Miletić a sada igraju kvalifikacije za Ligu prvaka. Zanimaju nas dvije njihove mlade cure koje želimo dovesti na posudbu kod nas. Od toga bi i jedni i drugi imali koristi i ja vjerujem da ćemo se uskoro i oko toga dogovoriti”.

Znači li to da idete na Prvu ligu.

„Ne, naša želja prvenstveno je afirmacija naših mladih igračica koje treniraju odlično i naša su velika su perspektiva. Sada, ako se ukaže prilika za napraviti i još veći iskorak, onda ćemo o tome razmišljati ali sebi nismo postavili nikakav imperativ da moram o ući u društvo najboljih”.

Početak sezone je 15. rujna.