KDP Donat organizira plivački maraton Novigrad – Maslenica – Novigrad

Vrijeme čitanja: 2 min

Zanimljiv i vrlo izazovan vikend očekuje sve daljinske plivače koji će potegnuti u Zadar. Naime, odgodom 6. kola ZOWL koje se trebalo održati prošle nedjelje u Kalima došlo je do „gužve“ u kalendaru pa će tako u tri dana biti održane tri utrke od kojih je jedna izazovnija od druge.

Prva od tri utrke je već u subotu. Veliki plivački maraton Novigrad – Maslenica – Novigrad sa dužinom staze 7500 metara zajedno sa manjom utrkom od 1000 metara.

„Tako je. Prošle godine smo održali maraton na toj dionici ali je bio duplo kraći. Ove smo godine u Klubu daljinskog plivanja Donat dobili veliku čast ali i obavezu da održimo po prvi put u Hrvatskoj maraton na 7,5 kilometara. To je ujedno i Prvenstvo Hrvatske za seniore a boduje se i za Cro Cup natjecanje. Ova dionica je ujedno i druga najduža dionica koja se uopće pliva u Hrvatskoj i staza je vrlo zahtjevna. Prilično je valovito more, a dubina mora je otprilike 40 metara što znači da je sve vrlo slično maratonu Preko – Zadar. Osigurali smo i brodove i glisere koji će bit na pmoći plivačima i u kojima će se nalaziti suci i doktor. Nadamo se brojci od oko 40 plivača jer u Hrvatskoj ih i nema puno koji mogu tu dionicu isplivati – ističe Dražen Adžić iz KDP Donat iz Zadra.

Iako se čini jako zahtjevnim poslom ne sumnjamo kako je KDP Donat spreman na ovakav izazov.

„Naravno da smo spremni. Nakon 20-ak godina koliko se bavimo organizacijom raznih natjecanja sada već imamo dovoljno iskustva. Organiziramo velik broj natjecanja pod našom ingerencijom, a ove godine u suradnji s Mladenom Levačićem, ocem naše proslavljene daljinske plivačice Dine Levačić, pokrenuli smo veliki projekt pod nazivom Dalmatinski Kup koji u sebi sadrži devet utrka. Mislim da to dovoljno govori koliko mi ustvari imao iskustva u organiziranju utrka.  Ekipa smo gdje svatko zna što mu je raditi i nije nam problem niti organizacija jedne tako zahtjevne utrke kao što je ova što nas očekuje u subotu.“

Koliko se broj Zadrana očekuje na maratonu u subotu?

„Pa očekujemo kao će domaćih plivača biti u najvećem broju. Čak pola od 40-ak koliko ih očekujemo na startu. Uz KDP Donat tu je i KDP Zadar te brojni rekreativci koji će nastupiti i na onoj utrci od 1000 metara“, zaključio je Adžić.

Nakon subotnjeg maratona Novigrad – Maslenica – Novigrad daljinske plivače već u nedjelju očekuje nastup u Kalima na 6. kolu ZOWL, dok je u ponedjeljak na rasporedu i tradicionalni 44. maraton Preko – Zadar.