16 tra 2024
Gotovo 300 trkača na četvrtom izdanju Bibinje Summer run utrke
Ostali sportovi

Gotovo 300 trkača na četvrtom izdanju Bibinje Summer run utrke

Skupa sa 206 trkača iz sedam zemalja bibinjskim ulicama u ponedjeljak navečer trčali su bivša ministrica Martina Dalić, zatim Japanka Chiaki Ito, simpatična studentica iz Zemlje Izlazećeg Sunca, te Josip Bugarija, prvi bibinjski Ironmen, koji je nedavno u Njemačkoj dužinski triatlon završio za nešto manje od 11 sati. Tako je četvrto izdanje cestovne utrke Bibinje Summer Run, opet ispunilo svoj glavni cilj – povezati domaće mještane i turiste kroz ovaj sve popularniji oblik rekreacije.

Po prvi put dječja utrka

Ove godine bibinjska utrka ponudila je nekoliko noviteta. Po prvi je put održana u ponedjeljak. Naime, najavljeni termin u nedjelju opravdano je odgođen zbog lošeg vremena. Onda su po prvi puta djeca imala svoj program. Njih 90, od predškolskog uzrasta pa sve do 11 godina, i to kao uvertira glavnoj utrci. Zatim, utrka Bibinje Summer Run ove je godine doživjela tehničke promjene u vidu okretanja staze u suprotnom smjeru, iako se oko Starog sela i dalje trčalo na istoj dionici od 4.5 kilometara.

Na postolju “mater i ćer “

Splitska obitelj Kokan za tisuću je kuna otišla bogatija s bibinjske šetnice Taline.  Sedamsto kuna poklon bon sponzora Sport i mode dobila je mama Katarina Kokan za drugo mjesto (18 minuta i 53 sekunde). Zanimljivo, kako je gospođa Katarina bila druga i na prošlogodišnjoj utrci. Njena kćer Kristin, u svom prvom posjetu Bibinjama, za treće mjesto na pobjedničkom postolju (19:28) nagrađena je s tristo kuna. Najviša stepenica na pobjedničkom postolju bila je rezervirana za hrvatsku reprezentativku u maratonu Nikolinu Stepan, najbrža u ženskoj konkurenciji s vremenom 16:26. Njima je nagrade uručio općinski zamjenik načelnika Šime Sekula.

Perica Brkić opet najbrži

Organizatori Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar uz veliku pomoć Općine Bibinje i Turističke zajednice Općine Bibinje nagradili su po tri prvoplasirana i u muškoj  konkurenciji. Ukupni pobjednik, kao i prošle godine bio je Perica Brkić iz Sukošana s vremenom od 15 minuta i 11 sekundi. Njemu je pripao i sponzorski bon u iznosu od tisuću kuna. Drugi je bio Zadranin Juraj Bilaver (15:55), član zadarskog AK Alojzije Stepinac, dok je kao treći stigao Krešo Barić (16:11). Nagrade i poklone predao im je bibinjski načelnik Bruno Bugarija.

Silvija Vuica opet NajBibinjka

Domaćini su ponosni na ovaj sportsko-zabavni događaj u srcu ljetne sezone, pa su tako odlučili nagraditi i najbržeg turista, po čemu je ova trka posebna. Iz ruku Jure Fuzula direktora Turističke zajednice Općine Bibinje tu je nagradu primio Krešo Barić, koji dolazi iz Splita. U posebnu kategoriju nagrađenih spadaju Josip Bugarija (17:01) kao Najbrži Bibinjac, te Silvija Vuica (22:23), kao Najbrža Bibinjka, i to drugu godinu za redom. Njih je nagradio John Ivan Krstičević, direktor mjesne komunalne tvrtke “Bibinjac d. o. o.” čiji su djelatnici dali veliki volonterski doprinos u osiguranju cijele staze zajedno s volonterima iz Bibinjske udruge mladih – BUM. Sveukupno, jučer je najviše kilometara istrčao Šime Sikirić, bibinjski organizator koji pazi da sve ide po protokolu i koji najavljuje za iduću godinu još bolje peto izdanje Bibinje Summer Run utrke. Nakon proglašenja i dodjele nagrada, zabava je nastavljena uz koncert Iće Sikirića i grupe Dilema. 

Tekst: Robert ZORIĆ

 Foto: Leo Banić