26 lip 2022
Toni Filipi: “U Salima sam napunio baterije i sada slijede pripreme za SP u Rusiji”
dav
Borilački

Toni Filipi: “U Salima sam napunio baterije i sada slijede pripreme za SP u Rusiji”

Nakon završetka Europskog prvenstva u Minsku gdje je ostvario najveći uspjeh u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojivši brončanu medalju zadarski boksački teškaš Toni Filipi jedva je dočekao odlazak kući.

Rodne Sali ipak su mjesto gdje se osjeća najbolje.

„Pravi melem za dušu , jedva sam dočekao dolazak doma da se malo odmorim, iskupao sam se stvarno. Prvih desetak dana odmor je bio baš u potpunosti a nakon toga krenuo sam s laganim treninzima. Nekoliko izletića brodom s ekipom nešto je što mi je bilo potrebno na napunim baterije i budem spreman za nove izazove koji stižu vrlo skoro”.

Posjetio je i gradonačelnika Zadra, Branka Dukića koji mu je čestitao na uspjesima.

„Drago mi je normalno da i u mom gradu prate moje rezultate i da u njima imam veliku potporu. Hvala im na tome”.

S odmakom od gotovo mjesec dana kako gleda na broncu iz Minska.

„Definitivno velik rezultat i velika medalja u strašnoj konkurenciji. Istina, mogla je biti i sjajnija, ali nije to baš sve tako lako kako nekome izgleda. Medalja je medalja i ja sam na nju jako ponosan”.

Povratak u Gladijatore i Zagreb stiže brzo.

„Da, idem u nedjelju nazad kod svojih Gladijatora, zaželjeli smo se jedni drugih nakon malog odmora. Spreman sam i veselim se novim izazovima koji me očekuju”.

Slijedi u rujnu Svjetsko prvenstvo u Rusiji .

„Jedva čekam, ljestvica je uvijek visoko podignuta. Do sada sam sve svoje ciljeve ispunjavao, vjerujem da ću i dalje. Doći će svi najbolji, sve to mi je još jedan dodatan motiv da odradim odlične pripreme i da na toj smotri budem pravi. Vjerujem da će tako i biti” – zaključio je Filipi.