Sveti Filip i Jakov: Održana 14. atletska utrka “Cvjetnom obalom 2019”

Vrijeme čitanja: 2 min


U Svetom Filipu i Jakovu održala se tradicionalna 14. atletska utrka “Cvjetnom obalom 2019” u dužini od 10 km. Na glavnoj utrci nastupilo je ukupno rekordnih 147 trkača iz čak 11 različitih zemalja ( Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Danska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Poljska, Slovačka i Norveška).

Pobjednik utrke bio je Slovenac Klemen Šparning s novim rekordom staze koji sada iznosi 34: 27 min. Drugo mjesto je osvojio prošlogodišnji pobjednik Ivan Bulić iz A.K. “Dubrovnik” s vremenom 35:32 min, a treće mjesto je osvojio također član A.K. “Dubrovnik” 35:57 min.

Pobjednica utrke bila je hrvatska reprezentativka u maratonu Nikolina Stepan iz A.K. “Svetice” – Zagreb s vremenom 37:55 min, drugo mjesto kod žena je osvojila Maja Urban iz A.K. “Dubrovnik” s vremenom 41:59 min a treće mjesto je osvojila Ljiljan Mislov- Brkić iz M.K.. “Festina Lente” iz Zadra s vremenom 43:26 min. U sklopu ove utrke se održalo i prvenstvo Zadarske županije na 10 km.

Najbolji kod muškaraca su bili: Juraj Bilaver (A.K. “Alojzije Stepinac”), Jurica Kvartuć (M.K. “Festina Lente” i Mario Srdarević iz (A.Š.K. “Rogovo”). Kod žena su sve tri pobjednice bile iz M.K. “Festina Lente” a one jesu: Ljiljana Mislov-Brkić, Natalija Gulin i Sandra Bosnić.  Na utrci u Sv.Filipu i Jakovu je nastupila i bivša ministrica i potpredsjednica Vlade RH Maritina Dalić koja je i pobjedila u kategoriji M-45 s vremenom 48:30 min.

Prije glavne utrke održale su se i dječje utrke od 100 m do 500 m, gdje su nastupili od predškolskog uzrasta pa do 8 razreda osnovne škole. Ukupno je u dječjim utrkama nastupalo 138 djece. Rezultati dječjih utrka su u prilogu, a sve rezultate glavne utrke se nalaze na stranici https://stotinka.hr/hrv/utrka/2814/ukupni_poredak.

Medalje za najbolje natjecatelje su dijelili bivši predsjednik i dopredsjednik A.Š.K. “Rogovo ” Jakov Baričić i Šime Stanić te predsjednik Atletskog saveze Zadarske županije Slobodan Miolović. Pehari za pobjednike tradicionalne atletske utrke podijelio je sadašnji predsjednik A.Š.K. “Rogovo”.