CB Niti pokal pobjednika!

Vrijeme čitanja: 4 min

Nakon dvanaest dana nadmetanja na malonogometnom igralištu u Arbansima završio je malonogometni turnir na kojem su igrali seniori i djeca u kategoriji godište 2009/10 i katgorije godišta 2004/05, te dobili svoje pobjednike.

U izvrsnoj organizaciji provjerenih malonogometnih znalaca Marka, Dragana i drugih turnir se odigrao na visokoj razini. Svi koji su bila na turniru uvjerili su se u kvalitetu malog nogometa u Zadarskoj županiji. Pred odlazak sa igrališta , a kako je bio na turniru i involviran je u stanje malog baluna u Zadru , Mićo Martić trener i izbornik futsal reprezentacije Finske, kratko nam je kazao:

-Zadar da nema jednog malonogometnog prvoligaša ili makar drugoligaša, pa to je za nevjerovati. Plejadu izvrsnih igrača sam vidio ovdje na turniru večeras, evo organizirajte se ja ću vam doći za trenera, kazao je Mićo Martić.

U pravu je Mićo, ono što su prikazali i koliko daleko su otišli u kvaliteti i prezentaciji malog nogometa CB Nita, Varoš, HU Antonio Jurjević, Raštane i svi drugi je za svaku pohvalu. Pored seniorskog dijela i u dječjem u dvije kategorije i uzrasta 2004/05 i 2009/10 vidjelo se da dečki znaju igrati mali nogomet i da ih krasi borben duh, dobri driblinzi, obrane vratara a dakako i zabijanje golova. Treba dati djeci igrati a to su organizatori ovog turnira i učinili.

-Kada si u Arbansima i kada voliš nogomet sve ti je onda za pet, pjevušio je onako za sebe mladi Ivan jedan iz plejada nadolazećih mladih nogometaša.

Finale

CB NITA – VAROŠ na šesterce 10:9 (2:2)

ZADAR – Malonogometno igralište u Arbansima. Gledatelja 500. Suci: Krešo Zrilić i Damir Lerga.

CB NITA: Novković, Lerga, Bajlo, Genda, Vukorepa, Mičić, Vrsaljko, Bacalja, Marković 2, Andačić, Lekaj, Fantov. Voditelj: Filip Lekaj.

VAROŠ: Baričić, G. Burčul, Radman 1, Bugarija, Klarin, Jurić, Jurlina 1, Župan, Vukić R. burčul, Rid, Bralić. Voditelj: Frane Fatović.

Samo otvaranje finala „pokazalo“ je da će susret biti tvrd, borben za svaku loptu, a pobijediti će onaj koji da gol više. Prvi su povukli „Nitovci“ Lekaj je izvrsno poslužio Gendu ovaj ne oklijevajući puca no vratar Baričić je na mjestu, minuta je četvrta. Nije se dugo čekalo na uzvrat, jedna lopta je promakla Andačiću, Radman i Bugarija su odigrali dupli pas, ovaj potonji je tuka no Martin Nonković nije za ništa proglašen vratarom turnira. I tako su se izmjenjivali udarci na jednoj i drugoj strani, da bi u 18 minuti povela CB Nita. Naime, jednom okomitom loptom je Markovića uposlio Vukorepa, ovaj je pobjegao dvojici protivnika iz neposredne blizine matirao vratar Baričića za 1:0. Tako je prvi dio završio vodstvom CB Nite. Ne predaju se „varošanci“ i njihovi udarci pronalaze dio nebranjene mreže pa je tako Luka Jurlina ispromješao obranu i prevario vratara Nonkovića za poravnanje minuta je 22. Osokoljeni postignutim zgoditkom Varoš preko Dragana Radmana povisuje na 2:1, da bi se ponovo ukazao Mario Marković, popularni Bubo poravnavši u smiraj susreta na 2:2. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao pa su se izvodili šesterci. U desetoj seriju bolji je bio Filip Lekaj za CB Nitu , dok je Dragan Radman promašio i Nita je osvojila veliki pokal i nagradu.

-Imali smo i mi naše prigode nismo ih iskoristili, pa kad je tako onda je i neodlučen rezultat dobar. U ruletu šesteraca bili su bolji dečki iz CB nite, čestitam im na pobjedi, u dahu će voditelj Varoši Frane Fatović.

-Iako smo u regularnom dijelu susreta gubili sve je nadoknadio naš Bubo. Bili smo bolji u izvođenju šesteraca, pobjeda je mogla otići i na drugu stranu no poljubila je nas, kazao nam je jedan od voditelja Hrvoje Lerga.

Susret za treće mjesto:

HU ANTONIO JURJEVIĆ – RAŠTANE 5:1

HU ANTONIO JURJEVIĆ: Kapitanović, Katalinić 2, Anić, Bašić 2, Volpi, Milić, Pinčić 1, Jurjević. Voditelj: Eugen Volpi.

RAŠTANE:Jovančević, Čirjak, Kovač, Mikulić, Nakić 1, Mršić, Šarić. Voditelj: Stipe Čirjak.

Dok nisu primili zgoditak Raštane vodila se ravnopravna borb u polju. Kada su primili zgoditak sve je „palo“ i HU Antonio Jurjević je zasluženo pobjedio i osvojio treće mjesto.

Najbolje ekipe i pojedinci:

Prvo mjesto pokal i 10000 kuna pripalo je CB Niti. Drugo mjesto pokal i 4000 kuna pripalo je Varoši, a treće mjesto pokal i 2000 kuna HU Antonio Jurjević, a četvrto 1000 kuna momčadi Raštana.

Najbolji igrač turnira je Filip Lekaj (CB Nita), najbolji strijelac Dragan Župan (Varoš), a najbolji vratar Martin Nonković (CB Nita). Svi su primili pokale i prigodne i poklone, te bon od Zara dental centar u Zadru, bon u vrijednosti od 500 kuna.

Djeca, godište 2004/05:

Finale

ZADAR – ŠOU PROGRAM 2:3

ZADAR: Stipe Corak, Niko miočić, Luka Kalcina, Ivan Kevrić, Martin Čirjak, Denis Galešić, Marcelo Patrk 2, Tino Pavlović. Voditelj: Stipe Silov-Ja.

ŠOU PROGRAM: David Nosić, Roko Gambiraža 1, Toni Matešić 1, Toni Jelinić, Bruno Grgić, Matija Surać. Voditelji: Karlo Surać i Bepo Matešić.

Zadranima je Šou program spremio „šou program“ na terenu Arbanasi i zasluženo pobijedio i osvojio prvo mjesto u ovoj kategoriji.

Susret za 3. Mjesto:

ŠKABRNJA – JAZINE 1:3

ŠKABRNJA: Toni Jurić, Brane Škara, Luka Škara, Antonio Bilaver, Karlo Žilić 1, Josip Brkić, Mitar Pavičić.

JAZINE: Mihovil Sušić, Marino Galešić 1, Josip Pedić 1, Frane Matković, Leona Pavić 1, Jakov Ćuković 1.

Jazine su bile bolje od Škabrnje i zaslužano im je pripalo treće mjesto.

Najbolji:

Prvo mjesto osvojila je momačd Šou programa, drugo mjesto Zadar, a treće Azine. Svi su dobili lijepi pokal. Najbolji vratar bio je Luka kalcina (Zadar), strijelaca Toni Matešić (Šou program), a igrač Roko Gambiraža (Šou program).

Godište 2009/10:

Finale:

ZADAR – ZADARSKI ARBANAI 7:0

ZADAR: Pavle Jurjević, Josip Bartulović 1, Matej Galešić, Dino Sikirić, Petar Pleslić, Ivan Glavić, Ivano Škara 1, Jakov Jukić, Andrijano Kajtazi 3, Frane Bajković. Voditelj Josip Bilaver.

ZADARSKI ARBANASI: Šimun Nekić, Dario bajlo, Manuel Grdović, Paulo stručić, Donato Perinović, Šimun genda, Ivan Radić, Janko Perica, Andijano Kajtazi, Nikola Baričević, Marko Vižentin. Voditelji: Josip Grdović i Danijel Bajlo.

Zadar je bio bolji od svog protivnika, a profilrao see u igri Andrijano Kajtazi koji je bio i trostruki strijelac na susretu. Zaslužena pobjeda Zadra i osvajanje prvog mjesta.

BIBINJE –DEBELJAK 3:0

BIBINJE: Duje Petković, Karlo Petković, Toni Šimunić, Vice Šimunić, Grgo Šimunić,Duje Frleta, Marino Lozić 2, Roko Škara 1.

DEBELJAK: Karmen Trošelj, Ante Smolić, Lana Bilaver, Šime Ročak, Martin Oljica, Matej Rogoznica, Ivan Jerak, Andrijano Torbarina, Niko Pavić.

Bibinje su bile bolje od Debeljak i zasluženo osvojile treće mjesto.

Najbolje ekipe i pojedinci:

Prvo mjesto osvojila je momčad Zadra, drugo Zadarski Arbanasi, a treće Bibinje, dobili su pokale. Najbolji je vratar Manuel Grdović (Zadarski Arbanasi), najbolji strijelac Adrijano Kajtazi (Zadar), a igrač Ivan Glavić (Zadar). Svi su dobili prigodne poklone.