A. Nazor, trener KK Zadar: “Ne smijemo napraviti pogreške pri sastavljanju momčadi, trebamo biti strpljivi”

Vrijeme čitanja: 2 min

Trener momčadi iz Krešinog doma, KK Zadar, Ante Nazor tijekom lipnja odradio je s mladim igračima i onima koji su se željeli dokazati ogledne treninge, bili su to tzv. dani otvorenih vrata.

„Bilo je odlično, praktički smo tek završili ovaj program prijelaznog perioda koji smo sebi stavili kao zadatak. Radili smo s igračima koji prelaze iz juniorskog u seniorski pogon. Pojedini igrači su se nametnuli i neki od njih će se i priključiti na početku seniorskih priprema prvoj momčadi. Također, sastavljamo i momčad gdje još moramo imati strpljenja da ne napravimo pogreške, otvoren nam je veliki manevar da pravom selekcijom izaberemo i pravi smjer kojim ćemo krenuti”.

Neko ime od mladih igrača vrijedi li spomenuti.

„Lani smo priključili Planinića, tu su još dva tri imena ali nema potrebe sada ih imenovati”.

Srpanj u tijeku.

„Moramo intenzivirati sklapanje rostera da početak priprema dočekamo što je moguće kompletniji. Strpljenje je jako bitno, svjedoci ste kako se ekipe pojačavaju koje imaju jači budžet. Mi tu trebamo igrati na kartu dodatne vrijednosti, strpljenja i maksimalnog angažmana i tome podrediti selekciju i stil igre”.

Uljarević i Ivanov, jedini prinove do sada.

„Ive je obilježio moje prijašnje godine u Zadru, bile je to naša odlična suradnja i drago mi je da se vratio. Uljarević, on je mladi perspektivan igrač, ako bude pristupio kako treba , prije svega mislim na radnu etiku i ponašanje i on će biti ekstra pojačanje za nas u svim pogledima”.

Ostali.

„Pitanje je dana kada će nam se još priključiti neka imena, radimo na tome ali u tišini”.

Magarity odlazi.

„Dobio je ponudu s kojom se ne možemo natjecati. Dobit ćemo odštetu što znači da je i to dobro poslovanje da se tako izrazimo. Eto, i on je pokazao put ostalim igračima kako sebe možeš afirmirati ovdje i otići na jednu višu razinu. Međutim, bit će i primjera igrača koji će iz Zadra ići u lošiji klub, ali to je tako u sportu”.

David Škara.

„Naš igrač, zanimljiv”.

Sportski direktor je rekao drukčije.

„U sportu sam sebe otpisuješ ili potpisuješ”.

Dašić i Žorić.

U kontaktu smo s obojicom, lani su iznijeli veliki teret da mi ostvarimo zacrtane ciljeve. Sigurno je da nisu lagani pregovarači ali trebamo biti ustrajni”.

Mnogi ABA ligaši značajno se pojačavaju.

„Da, bit će još veća razlika između top ekipa, i onih iz sredine tablice i onih još bliže dnu. Bit će jako teška i zahtjevna liga, to je jedan dodatan motiv da budemo pravi da tehnologijom treninga, i stilom igre i pravim odabirom selekcije igrača pokušamo svima parirati”.

Gdje u cijeloj priči vidi Zadar.

„Zadar, trebamo se prvo stabilizirati da izbjegnemo stres situacije od lani. Da budemo stabilni, da budemo domaćinska momčad koja u Zadru mora igrati na pogona navijača. Tako je bilo i na kraju prošle sezone i tome moramo težiti”.

Dodao je Nazor da službene pripreme počinje prvog tjedna u mjesecu kolovozu dok je početak ABA lige 4. listopada. Zadar će ići u Podgoricu na gostovanje kod Budućnosti.