Na prozivci pred početak priprema NK Zadar Marko Pinčić okupio mahom zadarske igrače: “To nam je i bio cilj. Spoj iskusnih i mladih zadarskih nogometaša!”

Vrijeme čitanja: 3 min

Točno na dan kada je Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila povijesnu srebrnu medalju, s pripremama za novu natjecateljsku sezonu u Trećoj HNL jug danas su na Stanovima krenuli igrači Nogometnog kluba Zadar.

Nakon što Zadar nije ishodio licencu za natjecanje u Drugoj HNL, u klubu su se dogodile mnogobrojne promijene od kojih je zasigurno najveća smjena direktora Svetka Ćustića kojeg je zamijenio tadašnji član Nadzornog odbora Damir Knežević, dok je s mjesta glasnogovornika kluba otišao Roman Morović. Naravno, nedobivanje licence uvjetovalo je i odlazak mladog i perspektivnog trenera Mislava Karoglana na čije je mjesto odlukom nove Uprave postavljen Marko Pinčić.

Novi je trener na prvoj prozivci okupio 19 igrača, nekolicinu njih iz prošle sezone, dok će ostatak momčadi činiti igrači proizašli iz omladinskog pogona kluba.

„To nam je i bio cilj baš kako sam i naglašavao ovih posljednjih nekoliko dana otkad sam imenovan za trenera. Napravili smo plan da to bude jedan spoj mladih i iskusnih zadarskih nogometaša, jedna prezentacija zadarske škole nogometa. Smatram da je to jedna pravi temelj, jedna prava baza da možemo napraviti nešto više, nekakav iskorak na nogometnoj karti Hrvatske. Po mom mišljenju nije se pokazalo dobrim dovođenje prevelikog broja igrača sa strane jer to ne bi dovelo do stabilizacije kluba. Na ovaj način smatram kako idemo prema toj stabilizaciji. Idemo probati i u konačnici biti pošteni prema samima sebi, prema momcima i da vidimo gdje smo, što smo i da možemo onda reći da smo probali.“

Marko Pinčić poveo je nogometaše Zadra u pripreme za novu sezonu

Ispred vas je mjesec i pol dana priprema. Kakav je plan i program?

„Imamo kompletan plan i program priprema. Namjerno smo počeli tri dana ranije zbog toga da konsolidiramo momčad, da roster definiramo do kraja. Sa svim ovim igračima smo obavili preliminarne razgovore ali je u konačnici Uprava kluba ta koja će definirati njihove statuse. Mi smo postavili svoje želje, a Uprava će donijeti odluku je li to sve zaista i moguće ostvariti.“

Očekuje li se uz ove igrače koji su se danas pojavili na prozivci i poneko pojačanje?

„U pregovorima smo još sa nekom provjerenim domaćim igračima od kojih bi se neki već kroz popodne trebali pojaviti ovdje i uključiti se u rad. Onda krećemo u daljnje pregovore i nadam se da će biti sve u redu i da ćemo krenuti prema gore, odnosno prema napretku kluba.“

Što se tiče samih utakmica koje vas očekuju kroz pripremni period, imate li i tu već nekih dogovorenih protivnika?

„Prvu utakmicu igrat ćemo već za 14 dana ovdje kod kuće s Gospićem. Prvi tjedan ćemo igrati međusobno jer ima dosta igrača s ovog područja koji su izrazili želju da bi probali dokazati se pa ćemo kroz taj period vidjeti hoće li netko zadovoljiti da možemo dobiti na vremenu za sastavljanje konačnog rostera. Nakon utakmice s Gospićem igrat ćemo još nekoliko susreta koje su dogovoreni ali još nisu određeni termini. Kako se prvenstvo bude bližilo svom početku tako ćemo pojačavati broj i težinu pripremnih utakmica što je jako bitno.“

Liga će ove godine brojati 16 klubova što predstavlja dodatan izazov za sve koji pretendiraju na visok plasman.    

„Da. Treća liga će ove godine biti jako zahtjevna. Iskreno se nadam kako ćemo mi biti pravi i da ćemo pokazati jedan zadarski karakter i da ćemo biti tamo gdje, s obzirom na sve, zaslužimo biti“, zaključio je Pinčić.

Još uvijek nije poznat službeni termin početka natjecanja Treće HNL. Naime, u tijeku su pregovori klubova s Udrugom trećeligaša, a kao mogući datum spominje se 31. kolovoza.