Borna Ćorić: “Uvijek se rado vraćam u Zadar, uživam tu”

Vrijeme čitanja: 2 min

Trenutačno najbolje plasiranog hrvatskog igrača na ATP ljestici, Bornu Ćorića koji se nalazi na 13. mjestu zatekli smo u Zadru gdje se nakon ozljede leđa priprema za nove izazove koji ga očekuju.

Oporavak od ozljede leđa kako ide.

„Odlično, zadnja dva i pol tjedna imao sam totalni odmor, nisam ništa radio, skroz sam se opustio u društvu svojih prijatelja jer je u pitanju jedan nezgodan mišić tako da je predah dobro došao, nisam smio ništa raditi i baš sam uživao. Jučer sam počeo trenirati, zdrav sam u potpunosti i kroz koji dan očekujem treninge punim intenzitetom”.

Ozljeda stigla u Halleu, mjestu velike sreće gdje je prošle sezone otišao do kraja.

„To je tako u sportu, tako je trebalo biti. Igrao sam dosta teških mečeva u zadnje vrijeme i to je ostavilo traga na mom tijelu. Međutim, to mi je u neku ruku dobro i došlo, imao sam odmor kao nikad do sada tako da ću u drugi dio sezone ući potpuno svjež i željan igre”.

Dolazak u Zadar uvijek dobro dođe.

„To je za mene mjesto posebne sreće, uvijek rado dođem i uživam tu. Nažalost, nemam puno slobodnog vremena ali kad god se ukaže prilika, Zadar posjetim”.

Sjećanja na polufinale Davis cupa i pobjeda protiv Amerikanaca na Višnjiku.

„To se ne zaboravlja, to je uspomena za cijeli život. Nešto takvo meni sigurno se neće ponoviti, igrati kod kuće jedan takav odlučujući, peti meč, dobiti ga i poslije slaviti, bilo je prelijepo”.

Trenutačno je Borna na 13. mjestu rang liste i najbolji je hrvatski igrač. Sezona je dosta naporna i teška, kako za njega tako i za Marina Čilića.

„Sigurno da je, ni ja ni on nemamo neku sezonu iz snova za sada. Ja sam imao nešto bolju, međutim, svi znamo kvalitetu Marina i njemu trebaju jedan dva dobra meča da se u potpunosti vrati. Prošla sezona je bila jako teška, imali smo svega sedam dana samo odmora, pripreme su radi Davis cupa trajale dva, tri tjedana umjesto šest i sada po meni plaćamo danak te duge sezone. Obojica dobro radimo, fokusirani smo, i vjerujem da će uskoro doći i nove naše dobre partije”.

Trojac na vrhu, što stariji to i bolji. Đoković, Nadal, Federer.

„To je trenutačno tako u tenisu, i u top deset i petnaest ima puno igrača iznad trideset godina. Mislim da su u tenisu najbolje godine od 28 do 31, 32 tako da ima još vremena za mene, haha. O ovom spomenutom trojcu je sve rečeno, definitivno”.

Zverev isto ove sezone igra promjenjivo, stiže osamnaestogodišnji Felix Auger Aliassime.

„Sve su to sjajni igrači, teško je uvijek igrati odlično, i pad je dio igre. Felix je novi na touru, igra bez pritiska i puno mu je lakše jer ne mora braniti ništa bodova. Ali dečko igra strašno, za svaku je pohvalu i vrlo skoro bit će u top deset”

Povratak slijedi u Umagu.

„Jedva čekam, tamo sam dobio svoj prvi atp meč, vjerujem da ću biti potpuno spreman i da ću igrati dobar tenis. To mi je velika želja i dat ću sve od sebe”.