Sonja Škarica: “Za mene je tenis lajtmotiv života”

Vrijeme čitanja: 2 min

Hrvoje Grgurović vratio se na tron i opet je najbolji teniski rekreativac u Županiji. Za razliku od njega na vrhu je i dalje ostala Sonja Škarica koja je obranila naslov pobjednice zimske lige te je slavila sada i u ovom proljetnom izdanju.

U jako zanimljivom finalnom srazu 63 godišnja Sonja je bila bolja od Maje Buće rezultatom 7:5, 4:6, 10:7.

„Presretna sam, osjećaj je božanstven i vjerujte da mi je kroz glavu prošao taj osjećaj velikih igrača kada osvoje Wimbledon i ostale jake turnire. Toliko emocija je u onom trenutku kada osvojite posljednji poen i kada se baci reket ili legnete na teren. Nastane takvo olakšanje da je to riječima teško opisati”.

Sonja je slavila u konkurenciji 20 djevojaka. Put do obrane naslova nije bio lagan.

„Daleko od toga, većini cura mogu biti majka, imam dvoje djece, dvoje unučadi ali tenis je jednostavno za mene lajtmotiv života. Uživam u njemu više od trideset godina i to je sport koji mogu igrati svi bez obzira na dob. U tenisu pobjeđuješ sebe, tijekom meča toliko je situacija u kojima sami sebe testirate i to je neprocjenjivo”.

Sama liga.

„Zahvaljujem Tomi Paleki koji je u cijeli ovaj projekt ušao iz ljubavi. Vjerujte, ovo je sve samo ne lagano voditi i držati pod kontrolom. On to odrađuje izvrsno i želim da i dalje ima snage za sve nas istrpiti jer tu je puno različitih karaktera a on sve trzavice rješava sa osmijehom”.

Vrlo skoro počinje novo izdanje lige.

„Jedva čekam, uvijek je teže ostati na vrhu. Ja ću to pokušati ali nije lako, puno je tu i ostalih cura koje sigurno žele doći na moje mjesto” – dodala je na kraju Škarica.

Foto: Vladimir Ivanov