Petar Milin iz VK Jadran: „Na odmor odlazimo zadovoljni postignutim rezultatima!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Veslački klub Jadran na najbolji je mogući način okončao prvi dio zasada vrlo uspješne sezone.Na Hrvatskom prvenstvu za juniore i kadete održanom proteklog vikenda na zagrebačkom Jarunu veslači Jadrana osvojili su četiri odličja od čega dvije zlatne medalje. Ovaj puta, najviše uspjeha imale su veslačice koje su osvojile naslov državnih prvakinja u disciplinama četverca na pariće mlađih juniorki i dvojca na pariće kadetkinja.

Četverac u sastavu Sara Žuvanić, Margita Andrić, Ivana Sladić i Laura Antičević tako je nakon dugih 58 godina pauze osvojio naslov prvaka države u jednoj ženskoj disciplini za Jadran na državnom prvenstvu. Posljednje je to uspjelo Violeti Botaco i Davorki Jakaša u Mariboru 1964. godine na Prvenstvu Jugoslavije.

Drugu zlatnu medalju donijela je posada ženskog kadetskog dvojca na pariće u sastavu Mara Bencun i Lucija Kasap, koja je također vrlo uvjerljivo pobijedila u utrci.

„Vrlo smo zadovoljni posebno nastupom naših veslačica koje su svima nama popravile raspoloženje na ovom prvenstvu. Mogu reći da smo po prvi puta nakon gotovo 60 godina osvojili zlatnu medalju u nekoj ženskoj posadi. Ovaj put je to bila posada četverca na pariće mlađih juniorki koja je stvarno uvjerljivo uzela prvo mjesto. Bilo je jako lijepo na Jarunu gledati našu posadu kako pobjeđuje“, rekao je Petar Milin, trener u Veslačkom klubu Jadran.

Treću medalju za Jadran donio je Luka Pera u samcu mlađih juniora osvojivši srebrnu medalju, dok je dvojac na pariće kadeta Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić zasluženo osvojio brončanu medalju u kategoriji kadeta. Za istaknuti je i kako je uz osvajače medalja bilo i dosta posada Jadrana koje su izborile finala no nisu se popeli na postolja.

„Luka Pera je umalo osvojio prvo mjesto. Imao je vrlo dobru kvalifikacijsku utrku i zaista je malo nedostajalo da i on u finalu uzme zlatnu medalju. Ali njegovo vrijeme tek dolazi i on će sad kad bude u juniorskom stažu opravdati svoj potencijal. Pred njim je lijepa budućnost i od njega tek očekujemo prave stvari. Od ostalih veslača još je finale izborila posada četverca bez kormilara mlađih juniora u sastavu Bernard Murtić, Petar Miloš, Lovre Lapčić, Ivan Mustać, i zauzela četvrto mjesto, nadomak medalje. Ista posada u disciplini četverca bez kormilara, zajedno s kormilarom Ivanom Sukarom zauzela je sedmo mjesto. Dvojac na pariće mlađih juniorki Margita Andrić i Laura Antičević također je izborio finale zauzevši peto mjesto. Frane Bencun u lakom samcu juniora zauzeo je sedmo mjesto, Elizabeta Stipanov i Natali Pera u dvojcu na pariće mlađih juniorki bile su desete kao i Jakov Grković i Luka Ivković u dvojcu na pariće mlađih juniora. Četverac na pariće kadeta u sastavu Paulo Švorinić, Domagoj Šare, Toma Rogić i Elvis Vrkić zauzeo je deveto mjesto. U četvercu na pariće mlađih juniora posada u sastavu Ante Dukić, Andrija Masnić, Adrijan Lazanja i Filip Mijić zauzela je osmo mjesto.“

Ukupno sa Hrvatskim veslačkim prvenstvom za seniore, koje je održano u travnju, veslači Jadrana osvojili su sedam medalja.

„S ovim državnim prvenstvom smo zaokružili prvi dio sezone. Zasada ide sve odlično. Na regionalnoj razini u Dalmaciji također postižemo vrlo dobre rezultate, vodimo i u ukupnom poretku Kupa Dalmacije i ovo je bila jedna lijepa polusezona koju nastavljamo na jesen nastupima na nekim međunarodnim regatama kao i nastupima na Kupu Hrvatske i završnici Kupa Dalmacije.“

Bliži se i osmo izdanje Jadranovog veslačkog dvoboja. U kojoj ste tu fazi?

„Pripreme su u tijeku i mislim da će biti lijepo kao i svake godine. Noćna utrka u Jazinama sigurno će biti spektakl kao što je bila i svaki put dosada“, zaključio je Milin.