Predstavljen Ive Ivanov: “Ovo bi mogla biti sezona trofeja!” B Longin: “Gradimo ekipu s karakterom!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon što je prije nekoliko dana stavio potpis na jednogodišnji ugovor s Košarkaškim klubom Zadar, Ive Ivanov danas je i službeno predstavljen javnosti u press salonu Športskog centra Višnjik. Ivanovu će ovo biti četvrti put u karijeri kako će obući plavo-bijeli dres nakon 2003., 2010., 2014. i 2017. godine.

“Zadar uvijek ima posebno mjesto u mom srcu i tu su vezane velike emocije. Jako sam zadovoljan da smo se uspjeli dogovoriti već sada na početku srpnja i sada se mogu u glavi opušteno početi pripremati za sve što slijedi. Prošle godine kada sam potpisao za MZT bilo je puno pitanja u mojoj glavi jesam li napravio dobru stvar. Međutim, moram reći kako je to odlično posložen klub i bila je to jako dobra sezona i za mene i za klub. Nadam se da će se što prije vratiti u ABA ligi jer mu je tamo mjesto. Kada se onda odlučivalo o kvalifikacijama za ABA ligu stvarno sam želio da tamo ne bude Zadar. Jedna lopta je odlučivala i na moju sreću nije ušla.“

Što Ive očekuje od ove sezone?

“Nadam se prije svega da ću opravdati povjerenje trenera, ljudi iz kluba i navijača i da ćemo imati jednu sezonu bez previše turbulencija i da ćemo napokon osvojiti neko natjecanje. Stvarno mislim kako bi ova sezona mogla biti ona prava za nas.”

Koliko je na tvoju odluku o povratku utjecao dolazak u Zadar u kvalifikacijama ABA lige i topao doček zadarske publike?

“Puno. I sada se naježim kada se toga sjetim. Zahvaljujem svima na podršci kako tada tako i ovih dana kada su mi stigle brojne poruke dobrodošlice.“

Na predstavljanju Ivanova bio i sportski direktor Zadra Branimir Longin koji je izrazio zadovoljstvo povratkom bivšeg kapetana u staro jato.

“Izuzetno mi je drago što je Ive opet s nama i da smo potpisali ugovor na godinu dana. Svi znamo što on znači klubu i navijačima  ali i za samu svlačionicu što nam je ove godine izuzetno važno. Gradimo ekipu s karakterom i mislim da smo s Ivanovom na pravom putu.”

Novinare je zanimalo i ima li kakvih novosti oko moguće obnove suradnje s prošlogodišnjim igračima Vladimirom Dašićem, Petrom Marićem i Lukom Žorićem.

“S Dašićem sam se čuo, nazvao me ili mi je poslao poruku i on je tu negdje. Marić je bio u Italiji sada se vratio i uspostavili smo kontakt. Sa Žorićem sam popio kavu i tu nema nikakvih novosti. Mogu reći i da ne razmišlja o nastavku karijere. Ali nećemo ga čekati do rujna. Ukoliko se nešto ne dogodi u narednih dvadesetak dana okrenut ćemo se drugim rješenjima.”

Longin je dodao i kako ima istine da bi William Magarity zbog jedne ozbiljne ponude mogao napustiti klub. No naglasio je kako će to moći jedino uz odštetu.

“On ima opciju izlaska iz trogodišnjeg ugovora ali uz odštetu. Kako sada stvari stoje on bi trebao uplatiti odštetu i dobiti prekid suradnje.”

Na kraju Longin je odbacio tvrdnju kako je klub svojim igračima zabranio nastup na Zadarskoj ljetnoj ligi. Kaže kako se prema igračima išlo tek sa sugestijom.

“Ne možemo mi ništa nikome zabraniti. Ali znamo da se ta Liga igra na betonu, da su kontakti puno čvršći i da je mogućnost ozljeda puno veća. Stoga smo im sugerirali da ako ne moraju ne igraju. Ali nismo im zabranili“, zaključio je Longin.