18 tra 2024
Rastali se NK Zadar i Mislav Karoglan!
Nogomet

Rastali se NK Zadar i Mislav Karoglan!

Nogometni klub Zadar i trener Mislav Karoglan sporazumno su završili suradnju na zamolbu trenera, koji je odlučio sljedeću sezonu provesti bliže obitelji u Zmijavcima. Karoglan je momčad Zadra preuzeo u drugom dijelu prošle sezone Druge HNL te je, nakon početnih problema, uspio posložiti stvari i Zadar je u završnici prvenstva igrao vrlo lijep, kvalitetan pa i efikasan nogomet. Momčad je natjecanje završila u čvrstoj sredini ljestvice, na 8. mjestu, ali je izbacivanje u 3. HNL zbog neizdavanja licence od strane HNS-a mnogo toga promijenilo.

– Iskreno mi je žao što neću nastaviti projekt započet u Zadru. Mislim da smo prošle sezone postavili dobre temelje i s kvalitetnom nadogradnjom ovog ljeta, sigurno bismo se sljedeće sezone borili za vrh Druge HNL. Planirao sam ostati i već naveliko razmišljao o svemu tome, ali nažalost, ta priča s licencom je sve promijenila.

– Obitelj je u mom životu na prvom mjestu i s obzirom da imam jednogodišnjeg sina, odlučio sam se vratiti kući i pronaći posao negdje bliže. Svakako, Zadar je za mene bio veliko iskustvo i nadam se da ćemo se ponovno sresti u nekim boljim okolnostima. Želim se zahvaliti svim mojim igračima i suradnicima te direktoru Svetku Ćustiću, koji mi je pružio priliku i vjerovao u mene. Zadru od srca želim sve najbolje i da se što prije vrati tamo gdje mu je mjesto, a mi ćemo sigurno ostati u kontaktu i daj Bože da se naši putevi uskoro ponovno sretnu – kazao je trener Karoglan.

– Teška srca sam prihvatio ovu odluku, jer sam siguran da smo napokon pronašli mladog, kvalitetnog i ambicioznog trenera, s kojim bi momčad napredovala i koji bi napredovao zajedno s klubom i planirali smo potpisati višegodišnji ugovor. Kako se sezona primicala kraju, dobivali smo pohvale sa svih strana za stil igre i izvedbu, a i konačan rezultat je bio onakav kakvog smo očekivali. Nažalost, izbacivanje u treću ligu je težak udarac, kako za cijeli klub, tako i za trenera i naše igrače, od kojih će neki sigurno napustiti klub i otići u viši rang natjecanja, što je normalno. Poštujem trenerovu odluku i želim mu sve najbolje u budućnosti, a on zna da su za njega vrata NK Zadra uvijek otvorena – kazao je Svetko Ćustić, direktor kluba.