20 tra 2024
Hrvatska ženska futsal reprezentacija treća na Futsal Week Summer Cupu. Luka Marinović:”Nismo nezadovoljni ali osjetilo se da dugo nismo bili skupa!”
Futsal

Hrvatska ženska futsal reprezentacija treća na Futsal Week Summer Cupu. Luka Marinović:”Nismo nezadovoljni ali osjetilo se da dugo nismo bili skupa!”

Nakon četiri dana igranja u Varaždinu je završen Fustal Week Summer Cup u ženskom futsalu na kojem je uz domaćina Hrvatsku nastupile još i reprezentacije Poljske, Italije i Moldavije. Hrvatska je turnir okončala na trećem mjestu nakon što je jučer u posljednjem susretu na turniru upisala 7:4 poraz od Italije.

Kao trener i pomoćnik izborniku Jakovu Ungarovu u stručnom je stožeru Hrvatske bio i Zadranin Luka Marinović koji se osvrnuo na nastup naših igračica.

„Na kraju smo treći. Nezgodna prva utakmica protiv Poljske na otvaranju turnira  i naše prvo okupljanje nakon rujna prošle godine i kvalifikacija za Euro. Na kraju smo izgubili iako mislim da nismo loše odigrali ali osjetilo se da smo se nakon dugo vremena ponovno okupili i trebalo nam je malo vremena da se priviknemo na sve.“

Druga utakmica i pobjeda protiv Moldavije.

„U drugoj smo utakmici zasluženo i očekivano slavili protiv Moldavije koja još uvijek nije u našem rangu.“

Uslijedila je i treća, posljednja utakmica protiv Italije koja je u konačnici i definirala konačan poredak.

„Ta utakmica nam je bila jako važna. Italija spada u sam vrh europskog futsala. To je reprezentacija koja je već dugo na okupu i ima profesionalnu ligu u kojoj igraju igračice iz Brazila, Španjolske, Portugala a igraju i tri cure iz naše reprezentacije. Izgubili smo ali ne možemo reći da smo nezadovoljni. Pružili smo dobar otpor no koštao nas je loš ulazak u utakmicu i individualne greške. Sam kraj utakmice smo odigrali jako dobro i postigli četiri uzastopna pogotka. Nadam se kako ćemo brzo ponovno biti na okupu, kako će nam HNS to omogućiti jer potrebni su nam ovakvi turniri i okupljanja.“

Hrvatska ženska futsal reprezentacija turnir u Varaždinu iskoristila je kao jednu od provjera koje ih očekuju do nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje kreću iduće godine.