18 tra 2024
Došle odmorit’ i osvojile turnir u Bibinjama u odbojci na pijesku za žene
Odbojka

Došle odmorit’ i osvojile turnir u Bibinjama u odbojci na pijesku za žene

U Bibinjama na plaži Punta, pored D Marine Dalmacija, održan je turnir u odbojci na pijesku za odbojkašice. Na turnir su pristigle ekipe iz Šibenika, Vodica i Zadra, sveukupno trinaest ekipa borila se za prvo mjesto.

Finale u Bibinjama ipak zadarsko, ekipe Došle odmorit i Zadar borile su se za prvo mjesto, no cure koje su, kako naziv ekipe kaže, u Bibinje ˝došle odmorit˝ ipak su bile bolje te osvojile zlatnu medalju. Treće mjesto osvojila ekipa Forte koja je bila bolja od Dupina iz Vodica.  Na turniru za mlađe uzraste koji se odvijao paralelno na susjednom terenu, pobjednice su Brinete, mlade cure iz Šibenika koje je na turnir doveo poznati trener i odbojkaš Toni Skelin, dok je cure iz Vodica doveo trener Krešimir Bujas inače poznati sudac i bivši odbojkaš.

Na turnir su došle i četiri cure iz Zadra koje studiraju i igraju odbojku u Americi. Iako dolaze iz istog grada, tek su se preseljenjem na drugi kontinent zapravo zbližile.

„Za turnir smo saznale slučajno, OK Zadar je objavio na Instagramu obavijest i odlučile smo doći i prijaviti se. Jako smo zadovoljne turnirom, zabava, more, sunce, plaža i još naša velika ljubav odbojka, ma vrh“, rekla nam je Magdalena Jurič, team manager ekipe Došle odmorit, cura koje su zahvaljujući odbojci upisale američka sveučilišta.

 „Izabel je u Ohiu, Veronika u Texasu, Andrea u Kanadi, ja u Kaliforniji. Mislim da smo sve otišle nakon ili u završnim razredima srednje škole, jednostavno zavoljele smo odbojku i željele smo nešto više. Ja sam u Kaliforniji pa igram indoor i outdoor odbojku, općenito tamo je sve brže pa i odbojka. Puno je odbojka drugačija, jednostavno sve je brzo, puno ljudi ali nemaju ono što mi imamo, naša duša, naše srce, naša kultura, prijateljstva, tamo su svi malo površni“, ispričala nam je mlada perspektivna odbojkašica koja se nada ipak zaigrati na nekom sljedećem turniru Kluba odbojke na pijesku Bibinje.

Organizatori iz Kluba odbojke na pijesku Bibinje jako su zadovoljni odazivom ekipa, ali i publike, stoga vas pozivaju u subotu 20. srpnja, na memorijalni turnir odbojke na pijesku “Za Siku” na koji se mogu prijaviti i muškarci i žene.

REZULTATI TURNIRA PUNTA 2019.

Ekipe U 15:

SPIDERMAN: Nika Bujas, Franka Perkov i Helena Mihek.

VODICE 2:Nika Brnardić, Lana Perić i Stjepana Delač.

VODICE 1: Nora Čubrić, Manuela Lasan, Antea Čubrić.

PLAVO NEBO: Aneta Kero, Lana Mirkov, Ana Mikulić.

BIBINJE: Luce Kurić, Lucija Lisica, Vanda Sikirić.

BEZIMENI: Maja Šimunić, Sara Lisica, Ivona Lisica.

BRINETE: Lara Šare, Bruna Piližota, Lora Ljevak.

ŠINJORINE: Petra Brkičić, Katarina Bačić, Josipa Aleksa.

Završnica U15 – Polufinale VODICE 1 (15:7) VODICE 2,

BRINETE (15:12) SPIDERMAN

Za 3. mjesto VODICE 2 ( 11:15) SPIDERMAN

Za 1.mjesto BRINETE (15:13) VODICE 1

SENIORKE:

DOŠLE ODMORIT’:  Izabel Kovačić, Veronika Barić, Andrea Čanković.

ZADAR: Magdalena Dijan, Franka Volpi, Lori Nikpalj.

VODICE: Lara Juričev, Ema Ninić, Magdalena Čubrić.

FORTE: Ema Dražić, Lucija Opsenica, Iva Milanović.

DUPINI: Tina Lazanja, Karla Marija Župan, Antonela Baroš.

Završnica seniorke – Polufinale:

ZADAR (21:14) DUPINI,

DOŠLE ODMORIT’ (26:24) FORTE

Za 3. mjesto; FORTE (21:17) DUPINI,

Za 1. mjesto; DOŠLE ODMORIT (15:7,15:4) ZADAR