25 srp 2021
Jure Tadić (ŠK Zadar) prvak Hrvatske u šahu u kategoriji do 9 godina
Ostali sportovi

Jure Tadić (ŠK Zadar) prvak Hrvatske u šahu u kategoriji do 9 godina

U Trogiru je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu u kategorijama od 7 do 15 godina. Nastupilo je preko 300 najboljih hrvatskih kadeta, a među njima i desetak naših malih sugrađana članova šahovskih klubova Zadar i „Casper”.

Najzapaženiji rezultat ostvario je kadet Šahovskog kluba Zadar Jure Tadić osvojivši prvo mjesto u kategoriji do 9 godina sa odličnih 7 bodova iz 9 partija.

Osvajanjem kadetskog prvenstva Hrvatske Jure Tadić je stekao pravo nastupa na Svjetskom kadetskom prvenstvu 2020. koje će se održati u Gruziji.

Postavljen za 19. nositelja turnira najveće je iznenađenje prvenstva Hrvatske u svim kategorijama. Da se u Juri Tadiću skriva iznimni talent pokazao je i na pripremnim turnirima gdje je osvajao redom prva mjesta.

Ovaj izniman uspjeh rezultat je konstantnog rada svih ovih godina u Šahovskom klubu Zadar, a posebno rad sa trenerom Fide majstorom Ivanom Jakićem.

Šlag je to na torti i velika nagrada za Šahovski klub Zadar, koji ove godine slavi 70 godina postojanja.

Osim šaha, Jure trenira i nogomet, skupa sa svojim vršnjacima u NK Zara. I u svojoj „drugoj ljubavi” – nogometu, ovaj talentirani dječak je vrlo uspješan, te su oni ove godine županijski prvaci u uzrastu „papalina”.

Treba istaknuti da je Jure odličan učenik 3. razreda OŠ Smiljevac, da sve svoje obveze izvršava savjesno i s lakoćom, a najveća nagrada i radost su mu treninzi, natjecanja i druženje sa svojim malim prijateljima sa šaha i nogometa.

Uz Nerudinu misao, da je šah poezija borbe, razuma i volje, zadarski šah zasigurno ima veliku perspektivu u mladim snagama koje predvodi prvak Hrvatske Jure Tadić.

Tu djecu šah uči da ne gube glavu u teškoj situaciji i da uporno istražuju mogućnosti kako naći najbolji put za izlazak iz poteškoća.

Oni su naša budućnost!

Tekst i foto: ŠK Zadar