Bronca Tonija Filipija na Europskom prvenstvu u Minsku

Vrijeme čitanja: < 1 min

Zadarski boksački teškaš Toni Filipi poražen je u polufinalu teške kategorije na Europskim igrama u Minsku koje su ujedno i Europsko prvenstvo u boksu.

Bolji od njega jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 bio je Rus Muslim Gadzhimagomedov. Unatoč porazu, Filipi je osvojio brončanu medalju čime je nastavio nisku svojih velikih uspjeha na velikim natjecanjima. Dapače, ovo je i najveći uspjeh u seniorskoj karijeri za 23 godišnjeg Saljanina.

“Zadovoljan sam i sretan zbog bronce ali ipak ostaje žal što se nisam plasirao u finale. Vidio sam da me moj suparnik respektira ali jednostavno nisam u ringu sve svoje zamisli uspio realizirati i sprovesti u djelo. Čestitam Gadzhimagomedovu ali vidjet ćemo se mi još. Nova prilika sigurno će vrlo skoro doći i nastojat ću mu uzvratiti na isti način. Hvala svim navijačima koji su bili uz mene cijelo prvenstvo. Puno mi je značila njihova podrška, nadam se da ih nisam razočarao” – rekao je Toni.

Njegov trener Tomo Kadić.

“Prava rovovska bitka. Puna opreza, niti je Rus preuzeo rizik, a niti smo mi imali priliku. Da smo krenuli na silu onda tek ne bi imali šanse, jedina prilika je bila čekati priliku i napraviti napad. A kada se on desio Rus se izmigoljio. Bez obzira što se nismo plasirali u finale sretni smo jer smo za Hrvatsku osvojili još jednu veliku medalju”.

Rus će se u finalu boriti s Bjelorusom Vladislavom Smiahlikauom koji je u drugom polufinalu s 4:1 svladao Britanca Cheavona Clarkea.