U Jazinama održan 4. Zadar Open u taekwandou. Bravo TKDK Plovanija.

Vrijeme čitanja: < 1 min

U kultnim Jazinama održano je međunarodno natjecanje u taekwondou u organizaciji TKDK Plovanija.  Zadarska djeca natjecala su se protiv četiri države koje su gostovale  na turniru.   

Za 4. Zadar Open i 10. rođendan TKDK Plovanija odlučili su organizatori  odstupiti od dosadašnjeg načina prijava, te su samo pozvani klubovi i države mogle sudjelovati na natjecanju. Tako su okupili klubove iz Luxembourga, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te par odabranih klubova iz Lijepe naše.

U klubu su ponosni na svoje članove, jer su pokazali iznimnu hrabrost i srčanost, te su to potkrijepili i rezultatima. Imali su veći broj natjecatelja i nijedan nije otišao kući praznih ruku, većina ih je ušla u finale te su svi prezadovoljni  rezultatima. 

Juniori Roko Marić, Daniel Božulić i Marsela Perić, koja se posebno iskazala u borbi protiv Luxembourga, okitili su se zlatom, kadeti i mlađi kadeti  Mihael Burčul, Bartol Burčul, Nika Burčul, Ana Pristovšek, Mihaela Matešić, Antonio Čikeš, Niki Bajlo, Luka Ušljebrka,  Klara Vukić, te Mario Dadić i  Roko Čerina, kojima je ovo ujedno bio i prvi nastup na natjecanjima, kući su ponijeli srebro.

Juniori i kadeti TKDK Plovanija svojim rezultatima na Zadar Openu  plasirali su se na još jedno TKD natjecanje koje će se održati ovo ljeto, 24.-25. kolovoza, na Korčuli (Korčula Open).