Josipa Marković iz OK Zadar u HAOK Mladost: “Hvala svim trenerima i suigračicama na podršci koju sam imala u Zadru!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Ljeto je period koji u Odbojkaškom klubu Zadar sigurno ne slovi kao omiljeno godišnje doba. U pravilu to znači kako jedna generacija završava svoje srednjoškolsko obrazovanje te svoje daljnje školovanje ali i igračku karijeru nastavlja izvan Zadra.

I dok u OK Zadar na spomen ljeta uz duboke uzdahe okreću očima, u klubovima najvećih hrvatskih gradova zadovoljno trljaju ruke. Kako i ne bi kad znaju kako će im redove bez ikakve muke i nauke pojačati nekoliko već formiranih igračica ili igrača koji su po svojim matičnim klubovima prošli pravi dril. 

Tako će ove sezone ženski dio ekipe OK Zadar ostati bez svoje najbolje igračice, jedno vrijeme i kapetanice Josipe Marković koja odlazi u Zagreb. Igračku karijeru nastavit će u hrvatskom prvaku HAOK Mladost, a školovanje na Ekonomskom fakultetu.

Josipa je gotovo cijeli svoj seniorski staž bila motor pokretač zadarske ekipe. Jedna je od najzaslužnijih što su juniorke u siječnju 2018. na PH u Osijeku postale državne viceprvakinje. Na tom je prvenstvu Josipa bila proglašena najboljom igračicom, a svoju je kvalitetu potvrdila i u narednoj sezoni koja se pokazala posljednjom koju je odigrala u plavo-bijelom dresu.

“Istina. Od sljedeće sezone igrat ću u žuto-crvenim bojama HAOK Mladost. U Zadru sam provela dugih sedam godina i imala sam priliku igrati u svim kategorijama uključujući i onu seniorsku u kojoj sam igrala četiri godine. Zadarska odbojka naučila me puno toga i to ne samo igrački već i na osobnom planu”, kaže Josipa koja zbog svega zahvaljuje svojim trenerima i suigračicama.

“Njihova stalna podrška i prilika koju su mi pružili mi je puno značila i vjerujem kako sam razvila neka prijateljstva za cijeli život.”

Odlazak u novu sredinu, kaže, veseli je. Ipak, zbog jedne stvari Zadar napušta pomalo tužna.

“Najviše mi je žao što nismo uspjeli ući u Super ligu jer bi to značilo puno za klub i njegov napredak. Svojim bivšim suigračicama želim svu sreću u nastojanjima da dohvate Super ligu.”

Iako sa svojim Zadrom nije dohvatila Super ligu, Josipa će ove sezone ipak u njoj nastupati i to u redovima aktualnih državnih prvakinja i osvajačica Kupa Hrvatske. Konkurencija će sigurno biti strašna.

“Što se tiče mog novog kluba moram priznati kako su mi očekivanja stvarno velika. Mladost je jedna druga razina odbojke što se u konačnici vidi i na njihovim rezultatima. Ali svejedno se veselim novoj sredini i novom načinu rada. Svjesna sam konkurencije koja me očekuje u novom klubu ali dat ću sve od sebe da se predstavim u najboljem svijetlu”, zaključila je Josipa kojoj portal Sport023 želi svu sreću u dajnjoj karijeri. Igračkoj i privatnoj.