5. REGATA KUPA DALMACIJE – MEMORIJAL IVAN JERČIĆ – KAŠTELA Jadranaši ukupni pobjednici

Vrijeme čitanja: 2 min

Peta regata za Kup Dalmacije bila je jednako uspješna za veslače Jadrana kao i prethodne četiri. Uz ukupnu pobjedu na regati ostvarene su i pobjede u kategorijama seniora, mlađih juniora i kadeta. Tako su Jadranaši stigli nadomak pobjede u ukupnom poretku Kupa Dalmacije za ovu sezonu, učvrstivši svoje vodstvo jednu regatu prije kraja sezone.

Prilično nestabilni uvjeti na stazi u Kaštel Kambelovcu s podosta valova otežavali su veslačima posao, ali i u takvim uvjetima svi se se Jadranaši vrlo dobro snašli i odveslali, pa ni rezultat na kraju nije izostao, unatoč tome što nekoliko važnijih veslača nije nastupilo, što zbog bolesti ili ozljeda.

Veslači Jadrana osvojili su sedam prvih, sedam drugih i tri treća mjesta na regati u Kaštel Kambelovcu.

Prva mjesta na regati osvajali su seniorski dvojac bez kormilara u sastavu Andreas Vaško i Leon Mikulić, koji je dodao pobjedu i u seniorskom samcu, zatim Luka Pera u samcu mlađih juniora, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović u dvojcu na pariće kadeta, Lana Barešić u samcu mlađih kadetkinja te Duje Kanjer, Stipe Benković, Lovre Kurtin, Luka Stepanec i kormilar Ivano Sukara u Gig četvercu mlađih kadeta.

Druga mjesta osvajali su četverac na pariće mlađih juniora u sasatvu Ivan Mustać, Petar Miloš, Lovre Lapčić i Bernard Murtić, zatim dvojac na pariće mlađih juniorki Natali Pera i Elizabeta Stipanov, u samcu mlađih juniora Filip Mijić, četverac na pariće kadeta Elvis Vrkić, Domagoj Šare, Roko Gravić i Paulo Švorinić te dvojac na pariće kadetkinja Matija Kovačević i Valentina Martinović.

Treća mjesta osvajali su Iva Karačić u samcu seniorki, Frane Bencun u samcu mlađih juniora, Jakov Grković i Luka Ivković u dvojcu na pariće mlađih juniora i Đani Švenjak u samcu mlađih kadeta.

Četvrta mjesta su zauzeli Maris Milin u samcu seniorki te Ante Dukić i Andrija Masnić u dvojcu na pariće mlađih juniora.

S veslačima su na regati u Kaštelima bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin.

Posljednja regata za Kup Dalmacije održat će se nakon ljetne stanke, sredinom rujna u Splitu, a veslače Jadrana očekuju završne pripreme za Hrvatsko veslačko prvenstvo koje će se održati od 5. do 7. srpnja na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu.