20 sij 2021
PH u atletici u Splitu: AŠK-ovci Šokota, Brodar i Odžaković srebrni, Nikpalj brončana
Atletika

PH u atletici u Splitu: AŠK-ovci Šokota, Brodar i Odžaković srebrni, Nikpalj brončana

Split je bio domaćin Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u atletici u konkurenciji mlađih i starijih kadeta i kadetkinja.

Nastupilo je preko 400 atletičara iz 40 klubova, a među njima i 13 članova Atletskog športskog kluba Zadar.

Pod vodstvom trenera Predraga i Tomislava Saratlije, Ivice Šola i trenerice Katarine Gašparović, AŠK-ovci  su postigli zapažene rezultate osvojivši ukupno četiri medalje: jednu brončanu i tri srebrne te dva četvrta mjesta.

U konkurenciji mlađih kadetkinja u trci na 200 m prepone Enea Nikpalj je osvojila brončanu medalju s rezultatom 31. 29 sekundi. Enei je to prva medalja s državnih prvenstava. Anita Odžaković, također mlađa kadetkinja, u bacanju kugle težine 2 kg osvojila je odlično drugo mjesto i srebrnu medalju s rezultatom 12,62 m , čime je za više od 2 m postigla svoj novi osobni, a ovo je ujedno i novi klupski rekord za mlađe kadetkinje.

U konkurenciji kadeta Domagoj Brodar je u skoku u dalj osvojio srebrnu medalju skokom od 6,21 m što je njegov novi osobni rekord.

 Veronika Šokota je u bacanju koplja u konkurenciji kadetkinja osvojila srebrnu medalju bacivši koplje do 45,15 m, čime je za 1 m više postigla svoj novi osobni i klupski rekord. Ovim rezultatom Veronika se još više približila normi za nastup na prvenstvu Europe 2020. za mlađe juniore, a norma iznosi točno 46 m.

Četvrta mjesta su osvojili Domagoj Brodar na 60 m s 7,57 sekundi što je njegov novi osobni rekord. Štafeta mlađih kadeta je također osvojila četvrto mjesto trčeći u sastavu: Luka Stipić, Alvaro Novaković, Ivano Mikolić i Emilio Pucar s rezultatom 33,68 sekundi.

Vrlo dobar nastup imao je i mlađi kadet Emilio Pucar u bacanju vortexa osvojivši 5 mjesto s odličnim hicem od 51,09 m, čime je za više od 5 m postigao svoj novi osobni rekord.