ŽNK Donat “poharao” Čakovec. Osvojeno prvo i četvrto mjesto.

Vrijeme čitanja: 2 min

U Čakovcu je održan 2. Međunarodni turnir za djevojčice ” Volim Nogomet” za djevojčice do 13 i 15 godina. Boje Zadra i Zadarske županije branio je ŽNK Donat.

Nakon osvojenog drugog mjesta u skupini, u četvrtfinalu su se Donatovke susrele sa Žnk Osijekom. Utakmica je nakon regularnog dijela završila 0:0 te su Zadranke slavile u izvođenju udaraca s 11m. Za Donat zabijaju Vunić i Maruna, Števanja brani 2 udarca Osječanki. U polufinalu je curama ponestalo snage te Žnk Rijeka zasluženo pobjeđuje 0:2.

Utakmicu za 3.mj igrale su cure iz ŽNK Donat protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka) te izgubile 0:1 nakon nesretno primljenog gola.

Na kraju mogu biti jako zadovoljni s osvojenim 4.mjestom u jakoj konkurenciji ekipa iz Austrije, Mađarske, Bih, Srbije,Slovačke i Slovenije.

Njihova mlađa ekipa U-13 se u četvrtfinalu sastala s Žnk Rijekom te nakon 0:0 u regularnom dijelu pobjeđuje 3:1 u izvođenju udaraca s 11m. Sigurne u izvođenju bile su Blaić, Sabo i Peraić.

U polufinalu su cure nadigraleslovenski Maribor 2:0(Sabo i Blaić).

U finalnoj utakmici dočekao ih je slovenski Krim. Nakon velike borbe rezultat ostaje 0:0. U dramatičnom raspletu za Donat zabijaju Blaić, Sabo i Peraić dok je posljednji udarac Slovenki Lana Peraić maestralno obranila.

Uz osvojeno 1.mjesto(U-13) i 4.mjesto (U-15) njihova golmanica Lana Peraić osvaja nagradu za najbolju golmanicu turnira. Treba naglasiti da je Lana igračica NG Gospic 91 s kojim Zadrani imaju jako dobru suradnju.

Na turniru je sudjelovalo ukupno 24 ekipe – 12 ekipa u kategoriji WU-13 i 12 ekipa u kategoriji WU15 iz 7 različitih zemalja – Austrija, Slovenija, Srbija, Mađarska, BiH, Slovačka te naravno, domaćini iz Hrvatske.